Frågor & svar

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar om Fuck Cancer Days, våra Fuck Cancer-armband och varför vi säger just Fuck Cancer.

TODO

Varför använder ni er av uttrycket Fuck Cancer?

Cancer är en vidrig sjukdom. En vidrig sjukdom som stampar in i människors liv utan att visa någon respekt eller hänsyn. En sjukdom som tar liv och skapar oändligt mycket sorg och oro. Därför är det okej att hata cancer. Det är okej att vara arg, skrika och använda fula ord. Det är helt enkelt okej att säga ”Fuck Cancer”. Vi använder inte orden Fuck Cancer i syfte att vara våldsamma eller för att anspela på sex, utan för att visa att cancern inte har något här att göra. Fuck Cancer är ett begrepp som är öppet för alla att fylla med mening. Alla får själva avgöra vad uttrycket betyder för dem.

Var kan jag köpa Fuck Cancer-armbanden?

Armbanden säljs i vår webshop, på Fuck Cancer Days och på Ung Cancers kontor, Norra Allégatan 7 i Göteborg.

Jag har sett era armband säljas av andra, är det okej?

Nej, armbanden får bara säljas av Ung Cancer. Kontakta oss gärna på info@ungcancer.se om du ser våra armband eller piratkopior av dem med texten Fuck Cancer säljas av någon annan.

Kan jag/mitt företag bli återförsäljare?

I dagsläget söker vi inga återförsäljare.

Kan jag beställa ett armband i en mindre eller större storlek?

Alla våra armband pärlas av ideella krafter och med samma antal pärlor. Därför har vi tyvärr inte möjlighet att skicka ut armband i olika storlekar. Vill du själv pärla ett som är större eller mindre kan du köpa pärltkit.

Kan jag beställa ett armband med en annan text än Fuck Cancer?

Nej, vi säljer endast armband med texten Fuck Cancer.

Kan jag beställa ett armband i speciell färg?

Fuck Cancer-armbanden finns i två varianter: Ett med vita bokstavspärlor och ett med svarta. Alla armband har därutöver 41 färgglada pärlor i blandad ordning eller mönster. Du kan välja om du vill ha vita eller svarta bokstavspärlor, men inte färgen på de övriga pärlorna.

Vem får komma på Fuck Cancer Days?

Alla är välkomna till våra Fuck Cancer Days! Det finns ingen åldersgräns utan det är bara att ta med sig familjen, vännerna, grannen, chefen eller kollegorna och komma till oss. Det är väldigt bra om du föranmäler dig via våra Facebook-evenemang, men det är absolut inget krav och du kan stanna så länge du själv vill.

KOMMER MAN FORTFARANDE ATT KUNNA PÄRLA ARMBAND UNDER FUCK CANCER DAYS?

Ja, man kommer fortfarande att kunna pärla armband under Fuck Cancer Days, men huvudfokus kommer inte ligga på själva pärlandet och produktionen av Fuck Cancer-armbanden som det tidigare har gjort, utan på att informera och skapa mötesplatser. Vi kommer erbjuda bland annat medlemsföreläsningar, externa inslag, försäljning av våra produkter/gåvor samt fika, och för de som vill så kommer det finnas möjlighet att pärla, knyta och packa armband.

Kan man komma till Fuck Cancer Days och bara stanna en liten stund?

Ja självklart, det går jättebra!

När är det Fuck Cancer Days i min stad?

Titta på Turné 2019 här på vår webbplats så ser du vilket datum och vilka städer vi kommer besöka under 2019.

Kan jag hjälpa till vid Fuck Cancer Days?

För att Fuck Cancer Days ska fungera är våra volontärer helt avgörande. Vi söker ibland nya volontärer till de olika orterna. Enda kravet för att bli volontär är att behöver vara över 18 år. Är du intresserad, håll utkik efter volontäruppdrag HÄR.

Kan jag arrangera pärlaktivitet på min arbetsplats, skola eller idrottsklubb?

Vi tycker att det är fantastiskt att så många privatpersoner och företag hör av sig till oss och är intresserade av att arrangera pärlaktiviteter på arbetsplatser och i andra sammanhang. Pärlning på arbetsplatsen ingår i en del av våra företagssamarbeten. Klicka här för att läsa mer eller kontakta oss!