stöd oss

Skrivet: 10 december, 2019

Vill du bli nästa års medlemsföreläsare eller medlemsträffsansvariga?

Nu söker vi efter fler medlemmar som vill engagera sig som föreläsare eller träffansvarig för ung cancer. Är det du? Medlemsträffansvarig och medlemsföreläsare – två skilda uppdrag som utgör en stor del av Ung Cancers verksamhet och innefattar några av organisationens allra viktigaste uppgifter. Nu har du som medlem i Ung Cancer möjlighet att engagera dig i något av dessa uppdrag. Du utbildas av Ung Cancer inför ditt engagemang – vilket också är ett gyllene tillfälle att träffa andra engagerade medlemmar från hela landet.

MEDLEMSTRÄFFSANSVARIG
Att skapa mötesplatser för unga som lever med eller nära cancer är en av Ung Cancers huvudsakliga uppgifter. En betydande del av dessa mötesplatser är våra medlemsträffar som hålls runt om i landet varje månad. Medlemsträffarna arrangeras av och för medlemmar och har genom åren möjliggjort för oerhört många unga cancerdrabbade och närstående att träffa andra i liknande situationer och skapat gemenskap bland Ung Cancers medlemmar.

Rollen som medlemsträffansvarig innebär att du ansvarar för att planera och genomföra medlemsträffarna och därefter rapporterar till Ung Cancers kontor. Du hälsar nya medlemmar välkomna på träffarna och ansvarar för att informera om Ung Cancers verksamhet. Innan du tar dig an ditt uppdrag ska du ha genomfört Ung Cancers utbildning för medlemsträffansvariga. Efter genomförd utbildning planerar du som ansvarig själv träffar som sker regelbundet i det område du bor i.

Vi söker medlemsträffansvariga i flera städer. Är du intresserad av att vara ansvarig i just din stad? Anmäl ditt intresse här senast den 4 januari.

MEDLEMSFÖRELÄSARE
Att informera om hur det är att leva med eller nära cancer är en stor del av Ung Cancers uppdrag. Det är ni medlemmar som gör det allra bäst, utifrån era egna erfarenheter som närstående eller drabbade. Under 2019 har Ung Cancer haft tio medlemsföreläsare som åkt runt i landet och föreläst på sjukhus, skolor, företag och Ung Cancers egna mötesplatser. Under 2020 håller du som föreläsare 5 föreläsningar där du berättar om din egen cancerresa och informerar om Ung Cancer och vår verksamhet. Ung Cancer står för resekostnader för dina föreläsningar och ger en ersättning på 1000 kr efter skatt. För att bli medlemsföreläsare måste du genom gå en utbildning som Ung Cancer håller i början av året <3

Vi söker medlemsföreläsare från hela landet. Är du intresserad av att vara med? Anmäl ditt intresse här senast den 4 januari.

Maila sandra@ungcancer.se om du vill veta mer om uppdragen som medlemsträffsansvarig eller medlemsföreläsare. Du kan även läsa mer under sidorna Medlemsträffsansvarig och Medlemsföreläsare. Är du inte medlem men vill engagera dig i Ung Cancer? Du hittar även hur du blir medlem under Bli medlem.

Är du i behov av stöd?

Ung Cancer finns till för unga vuxna cancerdrabbade och närstående mellan 16-30 år. Vi ger våra medlemmar möjlighet att få rehabilitering, stipendier för att få ekonomin att gå ihop och få träffa andra och uppleva en gemenskap i en tid då det är lätt att känna sig ensammast i världen.

Få stöd

Liknande inlägg

Svenska Bordtennisförbundet + Ung Cancer

Ung Cancer och Svenska Bordtennisförbundet har ingått ett samarbetsavtal med fokus på att nå fler unga vuxna, öka engagemanget för...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer genomför en telefonkampanj!

Vi vill informera om att vi just nu genomför en telefonkampanj. En kommunikationsbyrå ringer till givare och armbandsköpare till Ung Cancer på uppdrag...

Läs mer
Jag vill bidra

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva