Rehabiliteringsläger

Ung Cancer vill skapa rehabilitering som utgår ifrån unga vuxna cancerberördas individuella behov. Genom rehabiliteringslägret vill vi ge unga vuxna cancerdrabbade och närstående möjligheten att utveckla sin psykiska och fysiska hälsa och tillsammans bearbeta sina upplevelser.

Flera medlemmar sitter/står bredvid varandra på en strand och ger fingret åt cancern.

Ung Cancers rehabiliteringsläger är, liksom all annan verksamhet, helt kostnadsfria för medlemmarna. Ung Cancer står för resa, boende, mat och alla aktiviteter under de dagar lägren pågår.

Ung Cancers rehabiliteringsläger 2016

Ung Cancers rehabiliteringsläger 2016 anordnas 10-13 novemberHällsnäs i Mölnycke utanför Göteborg. Hela schemat för lägret kan du se genom att klicka här. (Obs att sista ansökningsdatum har passerat).

Ung Cancers rehabiliteringsläger genomförs tillsammans med psykologer från Psykologpartners. Vi kommer att arbeta med verktyget Livskompassen både enskilt och i grupp. Livskompassen, som är framtaget gemensamt av Psykologpartners och Ung Cancer, handlar om att finna våra egna, unika värden i livet och att våga ta konkreta steg i den riktningen.

Förutom arbetet med Livskompassen har vi även avsatt tid för att umgås och skapa relationer med varandra. Vi har planerat in flera aktiviteter som är frivilliga att vara med på, bland annat yoga, träningspass, bastubad, mindfullnessmålning, fiske och skogspromenader.

Lägret genomförs på Hällsnäs i Mölnlycke för att ge deltagarna så bra förutsättningar som möjligt att koppla av och göra det som känns bäst för var och en.

Vem kan ansöka om att vara med på Ung Cancers rehabiliteringsläger 2016?

Alla som är medlemmar i Ung Cancer är välkomna att skicka in en ansökan! Medlem kan du bli om du är 16-30 år och har eller har haft cancer eller är närstående till någon som är eller har varit sjuk. Om du inte redan är medlem kan du bli det här på hemsidan. Lägret har 20 platser.

Klicka här för att läsa mer om Ung Cancers rehabiliteringsläger 2016.

Lägret var mitt första steg i rätt riktning. Det var, och är fortfarande, en lång väg att gå, men jag prioriterar mig själv och mitt välmående mer och mer för varje dag. Jag tar tillvara på mina nya positiva egenskaper istället för att sakna de egenskaper jag uppskattade hos mitt förra jag.

Skärmdump av ansökan

Ansökan

Läs mer

Läs mer om lägret

Läs mer

Schema

Läs mer