Rehabiliteringsläger

Ung Cancer vill skapa rehabilitering som utgår ifrån unga vuxna cancerberördas individuella behov. Genom rehabiliteringslägret vill vi ge unga vuxna cancerdrabbade och närstående möjligheten att tillsammans bearbeta sina upplevelser.

REHABLÄGER MED FOKUS TRÄNING – ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Det har länge varit efterfrågat från medlemmar att Ung Cancer anordnar ett läger som har fokus på träning. På så sätt kan medlemmar, både drabbade och närstående som behöver och skulle vilja prova träning som sätt att rehabiliteras i sin cancerresa få möjlighet till detta. Därför är vi glada att nu kunna erbjuda ett sådant alternativ i september i Göteborg. Är du intresserad av detta ska du läsa texten nedanför och skicka i din ansökan innan 15 juni.

NÄR ÄR LÄGRET?
Rehabiliteringslägret med fokus träning kommer att hållas på Wendelsberg i Mölnlycke, 20 minuter från Göteborg. Vi kommer att åka ut till Wendelsberg gemensamt från Göteborg. Lägret pågår 20 – 23 september, dvs. torsdag till söndag med start ca.15:00 på torsdag slut ca. 12:00 på söndag.

VAD HANDLAR LÄGRET OM?
Huvudsaken är att du som vill och behöver en knuff för att komma vidare med din träning ska få det. Ung Cancers rehabiliteringsläger med fokus träning genomförs tillsammans med legitimerade fysioterapeuter och arbetsterapeuter samt dietist. Du kommer att få möjlighet att lära dig mer om muskelstyrka, kondition, kost och om hur kroppen känns och hur cancerbaksmällan påverkar oss. Detta anpassat utifrån din individuella förutsättning. Vi har även tillgång till ett gym där vi kommer spendera en del tid.

TILL VILKA ÄR LÄGRET ANPASSAT?
Alla medlemmar kan söka till lägret, både närstående och drabbade. Både du som är van vid att träna mycket och du som inte tränar alls idag. Eftersom lägret både är utbildande och inspirerande spelar det ingen roll hur aktiv du är idag. Vi har försökt anpassa lägret så att du ska få hjälp där just du står idag.

Förutom att träna kommer vi givetvis att umgås, laga mat, spela spel och göra aktiviteter tillsammans.

HUR MÅNGA PLATSER HAR LÄGRET?
Eftersom detta är första gången Ung Cancer genomför detta läger så kommer det att vara 12 platser på årets läger. Vi hoppas att kunna utöka antalet platser i framtiden om det är många sökande!

VAD KOSTAR LÄGRET?
Lägret är kostnadsfritt. Mat och boende och aktiviteter står Ung Cancer för. Ung Cancer kan även stå för din resa till Göteborgs Centralstation om du bor mer än fem mil från Göteborg och har behov av ekonomisk hjälp med resan.

HUR BOR MAN UNDER LÄGRET?
Boendet sker tillsammans med andra medlemmar i dubbelrum på Wendelsberg.
Om du har särskilda skäl som gör att du inte kan dela rum med någon annan så ordnar vi så klart detta (om du exempelvis är infektionskänslig).

HUR ANSÖKER JAG TILL LÄGRET?
ANSÖKNINGEN ÄR STÄNGD OCH LÄGRET ÄR FULLT.

SCHEMA
Nedan hittar du ett övergripande schema av lägrets innehåll. Ta gärna en titt på det. OBS! Lägret är preliminärt och kan därför komma att ändras något.

Om du har några frågor kan du vända dig till Erik Fransson: erik@ungcancer.se.

Torsdag
15.00 Ankomst på Wendelsberg
– Kort föreläsning
– Lära känna varandra
– Lugnare fysisk aktivitet
19.00 Middag

Fredag
07.30 – 08.10 Yoga/ lugnare aktivitet
09.15 – 12.00 Samtal/gruppövning:
– Genomgång av upplägg av fredagens och lördagens pass
– Cancerbaksmällan som drabbad och närstående – hur man kommer igång med träning
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 14.00 Avslappning efter lunchen
14.00 – 16.00
– Tema kondition
18.00 Middag
– Gemensam aktivitet
– Tid för att umgås och ha kul

Lördag
09.00 – 09.45 Lugnare fysisk aktivitet
10.00 – 12.00
– Tema muskelstyrka
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 16.00
– Fokus på individuella upplägg.
– Hur går jag vidare?
17.00
– Tema kost
– Laga mat tillsammans
– Tid för att umgås och ha kul

Söndag
09.00 – 10.00 Lugnare fysisk aktivitet
ca. 11.00 Avslutning


Andra läger:

Rehabiliteringsläger med fokus på samtal

Ung Cancers rehabiliteringsläger 2018 med fokus på samtal anordnades 19-22 april på Brännö värdshus pensionat Baggen i Göteborgs skärgård. Lägret genomfördes tillsammans med psykologer från Psykologpartners. Vi arbetar med verktyget Livskompassen både enskilt och i grupp. Livskompassen, som är framtaget gemensamt av Psykologpartners och Ung Cancer, handlar om att finna våra egna, unika värden i livet och att våga ta konkreta steg i den riktningen.

Förutom arbetet med Livskompassen finns också tid för att umgås och lära känna varandra.

Läs om årets läger här.

Tack för att jag fått möjligheten att träffa människor i samma situation, tack för att jag fått insikten att jag absolut inte är ensam och tack för att jag fått redskap med mig som kommer göra min resa tillbaka till livet lite rakare och lite enklare. Tack fantastiska Ung Cancer. Ta hand om varandra.