Uppsala

Här hittar du datum och information om våra närståendeträffar i Uppsala. Alla närståendemedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

14 oktober: Prego, improvisationsteater på Stadsteatern. Kungsgatan 53 Uppsala, kl 19:00. Anmälan senast 7/10 via mail, n.uppsala@ungcancer.se, eller i den lokala Facebookgruppen. Aktiviteten är tillsammans med drabbadgruppen.
19 oktober: Fika på Güntherska hovkonditoriet, Östra Ågatan 31 Uppsala. Drop-in mellan 17:30-19:30.
15 november: Bio tillsammans med drabbadgruppen. Fika efteråt. Anmälan senast 8/11 via mail, n.uppsala@ungcancer.se, eller i den lokala Facebookgruppen.
30 november: Fika på Café Årummet, Östra Ågatan 9 Uppsala, drop-in från 17:30-19:30.
15 december: Julavslutning! Middag kl 19:00 på restaurang Peppar Peppar, tillsammans med drabbadgruppen. Anmälan senast 8/12 via mail, n.uppsala@ungcancer.se, eller i den lokala Facebookgruppen.
14 januari: Afternoon tea på Stationen, Olof Palmes Plats 6, Uppsala, kl 12:00.
7 februari: Pärlkväll & tacos med drabbadgruppen. Kungsgatan 71, 1tr, Uppsala, kl 18.00. Vi ses på Coompanion på andra våningen. Om det är låst kan du ringa 0725578090 så kommer vi och öppnar.
18 februari: Fika på konditori Leijon, kl 11:00.  Årstagatan 25, Uppsala.

KONTAKT

n.uppsala@ungcancer.se

FACEBOOK

https://www.facebook.com/groups/1637745576471978/

ANSVARIGA

Jenny Ekerljung och Ylva Bjärkelöv

Ylva Bjärkelöv (var 15 år när hennes bror drabbades av osteosarkom) och Jenny Ekerljung (var 26 år när hennes mamma fick diagnosen lungcancer, två år senare diagnosticerades Jennys kusin med två hjärntumörer).

Ylva:
Berätta om din relation till cancer?
– När jag var 15 år drabbades min storebror av osteosarkom. Han förlorade kampen innan han hann fylla 21.

Varför ville du bli träffansvarig?
– UngCancer har givit mig otroligt mycket, något som jag inte kunnat hitta någon annanstans. Jag vill ge tillbaka, att kunna erbjuda andra människor möjligheten att också få ta del av det stöd och den värme som finns här.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– För att de är otroligt roligt och givande. Man får nya vänner här, vänner som förstår! Det är även en möjlighet att få komma iväg.

Vad planerar ni att göra på träffarna?
– Förutom att fika, så vill vi erbjuda tillfällen att få ett avbrott i vardagen. Det kan vara att gå på bio eller bara äta en trevlig middag! 🙂

Jenny: 
Berätta om din relation till cancer?
– Våren 2012 när jag var 26 år fick vi beskedet att min mamma har lungcancer, i början av 2014 fick min kusin sin diagnos (hjärntumör) och 2015 fick vi beskedet att min farfar hade lymfom.

Varför ville du bli träffansvarig?
– Mina nära som drabbats bor långt ifrån mig, 87 mil, och det gör att jag inte fysiskt kan vara närvarande och finnas där för dem. Det gjorde känslan av maktlöshet ännu större. Det här är mitt sätt att göra något aktivt. Jag var med och startade upp träffarna i Uppsala – jag ville göra det möjligt för unga vuxna cancerberörda att träffas också här.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– Om det finns någonstans jag kan träffa andra som verkligen förstår så är det på träffarna. Förutom det stöd jag därigenom kan få så har vi också trevligt och roligt tillsammans. Det är en fin gemenskap som alltid har plats för fler!

Vad planerar ni att göra på träffarna?
– Vi kommer erbjuda lugna fikaträffar, kulturevenemang och pärlning bland annat. Så det finns något som passar de flesta. Vi försöker planera efter medlemmarnas önskemål och idéer.