Uppsala

Här hittar du datum och information om våra närståendeträffar i Uppsala. Alla närståendemedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

13 mars: Fika på Café Årummet, Östra Ågatan 9. Drop in från kl. 17.30

19 april: Airhop med drabbadgruppen, Rapsgatan 8, kl. 18.00-19.00. Anmälan senast 9 april på mail n.uppsala@ungcancer.se

24 april: Fika på Espresso House i Svava-gallerian, Dragabrunnsgatan 50. Drop in från kl. 17.00

9 maj: Fika med pärlning tillsammans med drabbadgruppen, i Coompanions lokaler på Kungsgatan 71, kl. 18.00. Anmälan senast 6 maj på mail n.uppsala@ungcancer.se

3 juni: Escape room tillsammans med drabbadgruppen. Mer information kommer!

26 augusti: Afternoon tea på Stationen med drabbadgruppen, Olof Palmes plats 6, kl. 12.00. Anmälan senast 19 Augusti på. mail n.uppsala@ungcancer.se

KONTAKT

n.uppsala@ungcancer.se

FACEBOOK

https://www.facebook.com/groups/1637745576471978/

ANSVARIGA

Ylva Bjärkelöv, Jenny Persson och Jenny Ekerljung.

Ylva Bjärkelöv, Jenny Persson och Jenny Ekerljung.

Ylva:
Varför ville du bli träffansvarig?
– UngCancer har givit mig otroligt mycket, något som jag inte kunnat hitta någon annanstans. Jag vill ge tillbaka, att kunna erbjuda andra människor möjligheten att också få ta del av det stöd och den värme som finns här.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– För att de är otroligt roligt och givande. Man får nya vänner här, vänner som förstår! Det är även en möjlighet att få komma iväg.

Jenny P:
Berätta om din relation till cancer?
– Min mamma gick bort i cancer, malignt melanom, år 2011 när jag var 16.

Varför ville du bli träffansvarig?
– Ung Cancer är en mötesplats för människor som är eller har varit i samma situation. Allas liv har blivit påverkat av cancer på något sätt. Även om allas personliga berättelser är olika har vi det gemensamt att vi vet att livet inte alltid blir som man hade trott eller planerat för och vi kan relatera till varandras erfarenheter och upplevelser. Jag ville bli träffansvarig för att bidra till denna fantastiska verksamhet.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– I Ung Cancer får man möta människor som förstår det som känns jobbigt och man får komma som man är, oavsett om man har haft en bra eller dålig vecka. Sen har vi också väldigt kul tillsammans!

Jenny E: 
Berätta om din relation till cancer?
– Våren 2012 när jag var 26 år fick vi beskedet att min mamma har lungcancer, i början av 2014 fick min kusin sin diagnos (hjärntumör) och 2015 fick vi beskedet att min farfar hade lymfom.

Varför ville du bli träffansvarig?
– Mina nära som drabbats bor långt ifrån mig, 87 mil, och det gör att jag inte fysiskt kan vara närvarande och finnas där för dem. Det gjorde känslan av maktlöshet ännu större. Det här är mitt sätt att göra något aktivt. Jag var med och startade upp träffarna i Uppsala – jag ville göra det möjligt för unga vuxna cancerberörda att träffas också här.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– Om det finns någonstans jag kan träffa andra som verkligen förstår så är det på träffarna. Förutom det stöd jag därigenom kan få så har vi också trevligt och roligt tillsammans. Det är en fin gemenskap som alltid har plats för fler!