Stockholm

Här hittar du datum och information om våra närståendeträffar i Stockholm. Alla närståendemedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

4 oktober: Fika på Espresso House, Drottninggatan 18, kl. 18.00
22 oktober: Besök Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22. Vi ses vid slussen kl. 14.00 (utgång bussterminalen utanför spärrarna) och går gemensamt till Fotografiska. Anmälan sker till n.stockholm@ungcancer.se eller i den lokala Facebookgruppen. Sista anmälningsdag är 20 oktober. Läs mer om utställningarna här.
30 oktober: Skönhetskväll hos Tran Gis, Toppklippet & Top Nails, Hornsgatan 115, kl. 18. Anmälan sker till n.stockholm@ungcancer.se eller i den lokala facebookgruppen med eventuella allergier och önskemål.
6 november: Fika på Espresso House, Drottninggatan 18, kl. 18.00
26 november: INSTÄLLD, Skaparträff och fika på Luma bibliotek, Ljusslingan 26, kl. 13.00-16.00. Vi skapar tillsammans och inga förkunskaper behövs. Det finns även möjlighet att pärla ”Fuck Cancer-armband”. Anmälan sker till n.stockholm@ungcancer.se eller i den lokala Facebookgruppen med eventuella allergier. Sista anmälningsdag är 23 november.
4 december: Julbord tillsammans med drabbadgruppen på Radisson Blu Waterfront, Nils Ericsons Plan 4, kl 17.30. Anmälan sker till n.stockholm@ungcancer.se eller i den lokala Facebookgruppen med personnummer och eventuella allergier/önskemål. Sista anmälningsdag är 23 november. Anmälan är bindande.
12 december: Pärlning och fika på Clarion Hotel Amaranten, Kungsholmsgatan 31 kl. 18.00. Anmälan sker till n.stockholm@ungcancer.se eller i den lokala Facebookgruppen med eventuella allergier. Sista anmälningsdag är 8 december.
10 januari: Fika på Espresso House, Drottninggatan 18, kl. 18.00
20 januari: Naturhistoriska riksmuseet , Frescativägen 40. Vi ses vid Universitetet t-banestation kl. 12.00  (utanför spärrarna) och går gemensamt till museet. Anmälan sker till n.stockholm@ungcancer.se eller i den lokala Facebookgruppen. Sista anmälningsdag är 19 januari.
4 februari: Brunch! Tid och plats kommer senare.

KONTAKT

n.stockholm@ungcancer.se

FACEBOOKGRUPP

https://www.facebook.com/groups/1462237647339460/

ANSVARIGA

Johanna Thelin & Marina Milojkovic

Johanna Thelin och Marina Milojkovic.

Johanna: 
Berätta om din relation till cancer?
– När jag var 16 år fick min mamma bröstcancer. 2014 gick hon bort efter ett återfall.

Varför ville du bli träffansvarig?
– Jag vill bli träffansvarig för att ge tillbaka till Ung Cancer som hjälpt mig mycket men även för att skapa mötesplatser så att ingen där ute ska känna sig ensam.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– Jag tycker andra ska gå på träffarna för att träffa andra i liknande situationer men också för att få en paus i vardagen och ha roligt.

Vad planerar ni att göra på träffarna?
– Vi kommer bland annat att gå på Fotografiska, fika på olika ställen, vara kreativa och pärla armband.

Marina:
Berätta om din relation till cancer?
– Min mamma gick bort i maj 2017 efter åtta månaders kamp mot lungcancer.

Varför ville du bli träffansvarig?
– Jag ville bli träffansvarig för att vara med och skapa dessa trygga mötesplatser som hjälpt mig under mammas sjukdomstid men också för att kunna ge lite tillbaka till Ung Cancer som gett mig så otroligt mycket stöd.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– Jag tycker att andra ska gå på träffar för att göra något för sig själv. Lätt att glömma som närstående. Även för att se att en inte är ensam, träffa andra som kan relatera till vad en går igenom. Bara få vara  sig själv och umgås med andra utan rädsla för att skapa ”dålig” stämning.

Vad planerar ni att göra på träffarna?
– Jag och Johanna har bland annat planerat in ett par museibesök, en kreativ träff, julbord tillsammans med drabbadgruppen och fikaträffar.