Norrköping

Här hittar du datum och information om våra närståendeträffar i Norrköping. Alla närståendemedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

11 mars: Brunch på Lingonfabriken, Olai Kyrkogatan, kl.10.00. Anmälan senast 3 mars på mail eller i den lokala Facebookgruppen.

14 april: Bio! Mer information kommer senare.

13 maj: Föräldraträff med barn på Troicaret i Kolmården. Mer information kommer senare.

Juni: Mer information kommer senare.

15 augusti: fika träff på Waynes coffee, Hantverkargatan 20, kl 18.00.

KONTAKT

n.norrkoping@ungcancer.se

FACEBOOKGRUPP

https://www.facebook.com/groups/233790820078230/

ANSVARIGA

Sara Törnbom och Heidi Törrö

Bild på Sara och Heidi.
Sara Törnbom (var 22 år när hennes mamma fick diagnosen bröstcancer) och Heidi Törrö (var 18 år när hennes pappa gick bort i munhålecancer).

Berätta om din relation till cancer?
Sara: 
– Mamma fick bröstcancer 2009, genomgick strålbehandling och operation. Cancern var ”borta”, men kom tillbaka 2017 som spridd bröstcancer som nått både lever, skelett och lymfsystemet. Cancern är idag obotlig. Dessutom fick farfar 2017 diagnosen hjärntumör, den också obotlig.
Heidi: – Min pappa dog i munhålecancer 2006, då var jag 18 år. Han kämpade i över två år med cancern som blev resistent mot all behandling, innan han gick bort. Han hade cancerceller i munnen i många år innan det blev en tumör.

Varför ville du bli träffansvarig?
Sara: – För jag visste hur betydelsefullt det var att ha en mötesplats för oss anhöriga. Jag vill bidra och göra skillnad.
Heidi: – Jag hade önskat att det skulle funnits en mötesplats för oss som har/hade anhöriga med cancer då min pappa fick diagnosen. Jag ville vara med och bidra till en mötesplats där man kan träffa de som förstår ens känslor.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
Sara: – För att ingen ska känna sig ensam! Vi är ett härligt gäng och hos oss finns inga krav.
Heidi: – Det är en fantastisk gemenskap där alla har liknande erfarenheter och känslor.

Vad planerar ni att göra på träffarna?
– Vi kommer bland annat uppleva en grym brunch, fikaträffar, julbord och en träff där barn är tillåtna och vi leker av oss på Busfabriken 🙂