Norrköping

Här hittar du datum och information om våra närståendeträffar i Norrköping. Alla närståendemedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

15 oktober: Brunch på Lingonfabriken i Norrköping. Föranmälan senast den 10 oktober (på mail n.norrkoping@ungcancer.se eller på facebook)
23 november: Fika träff på Waynes coffee i Norrköping kl.18 Vi träffas utanför.
Dec: Återkommer med information. Gemensamt med draddade gruppen.
18 januari: Fika träff på Waynes Coffee i Norrköping kl.18. Vi träffas utanför.
24 februari: Barnträff på Busfabriken. Föranmälan senast 20 februari (på mail n.norrkoping@ungcancer.se eller på facebook)

KONTAKT

n.norrkoping@ungcancer.se

FACEBOOKGRUPP

https://www.facebook.com/groups/233790820078230/

ANSVARIGA

Sara Törnbom och Heidi Törrö

Bild på Sara och Heidi.
Sara Törnbom (var 22 år när hennes mamma fick diagnosen bröstcancer) och Heidi Törrö (var 19 år när hennes pappa gick bort i munhålecancer).

Berätta om din relation till cancer?
Sara: 
– Mamma fick bröstcancer 2009, genomgick strålbehandling och operation. Cancern var ”borta”, men kom tillbaka 2017 som spridd bröstcancer som nått både lever, skelett och lymfsystemet. Cancern är idag obotlig. Dessutom fick farfar 2017 diagnosen hjärntumör, den också obotlig.
Heidi: – Min pappa dog i munhålecancer 2006, då var jag 18 år. Han kämpade i över två år med cancern som blev resistent mot all behandling, innan han gick bort. Han hade cancerceller i munnen i många år innan det blev en tumör.

Varför ville du bli träffansvarig?
Sara: – För jag visste hur betydelsefullt det var att ha en mötesplats för oss anhöriga. Jag vill bidra och göra skillnad.
Heidi: – Jag hade önskat att det skulle funnits en mötesplats för oss som har/hade anhöriga med cancer då min pappa fick diagnosen. Jag ville vara med och bidra till en mötesplats där man kan träffa de som förstår ens känslor.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
Sara: – För att ingen ska känna sig ensam! Vi är ett härligt gäng och hos oss finns inga krav.
Heidi: – Det är en fantastisk gemenskap där alla har liknande erfarenheter och känslor.

Vad planerar ni att göra på träffarna?
– Vi kommer bland annat uppleva en grym brunch, fikaträffar, julbord och en träff där barn är tillåtna och vi leker av oss på Busfabriken 🙂