Malmö/Lund

Här hittar du datum och information om våra närståendeträffar i Malmö och Lund. Alla närståendemedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

10 oktober: Fika på Condeco, Södra Tullgatan 4 i Malmö, kl 19.00.
29 oktober: Pärlträff och fika tillsammans med drabbadgruppen. Skeppsbron 11, 211 20 Malmö, kl 14.30. Ring på porttelefonen till ID Kommunikation. Anmäl er till n.skane@ungcancer.se senast lördagen den 28 oktober och säg till ifall ni har några allergier då vi ska köpa fika till oss alla.
16 november: Fika på Condeco, Södra Tullgatan 4 i Malmö, kl 19.00.
28 november: Shuffleboard/biljard tillsammans med drabbadmedlemmarna på Interpool i Malmö, Stora Nygatan 19, 211 37 Malmö, kl 19.00. Sista anmälningsdag är den 24 november till n.skane@ungcancer.se
7 december: Fika på Condeco, Södra Tullgatan 4 i Malmö, kl 19.00.
12 december: Informationskväll på Psykologpartners, Engelbrektsgatan 15, Malmö. Anmälan senast den 4 december. Mer information i den lokala Facebookgruppen.
18 december: Julbord tillsammans med drabbadmedlemmarna på Rådhuskällaren i Malmö, Stortorget 2, 211 35 Malmö, klockan 18.45. Sista anmälningsdagen är den 10 december till n.skane@ungcancer.se. Glöm inte anmäla eventuella allergier eller specialkost.
9 januari: Fika på Condeco, Södra Tullgatan 4 i Malmö, kl 19.00.
3 Februari: Brunch samt boulespel tillsammans med drabbadmedlemmar i Skåne. Boulebar på Drottningtorget 8, 211 25 Malmö. Vi ses klockan 11.15 då brunchen börjar sedan har vi bokat boulebanor för 1,5 timmes boulespel. Anmälan görs till n.skane@ungcancer.se senast den 28/1. Glöm inte att anmäla eventuell specialkost eller allergier.

KONTAKT

n.skane@ungcancer.se

FACEBOOKGRUPP

https://www.facebook.com/groups/690836597640251/

ANSVARIGA

Caroline Gällstad, Mia Ottosson och Malin Ljungberg

Kollage med bilder på Caroline Gällstad, Mia Ottoson och Malin Ljungberg
Caroline Gällstad (var 23 år när hennes farbror fick diagnosen malignt melanom och mormor gick bort i tjocktarmscancer), Mia Ottosson (var 14 år när hennes moster bort i hjärntumör och för två år sedan drabbades även mormor av cancer) och Malin Ljungberg (var 12 år när hennes storebror diagnosticerades med cancer).

Caroline:
Berätta om din relation till cancer?
– Sedan barnsben har jag upplevt cancern på nära håll och varit med om att den fått hela vår familj att rasa gång på gång. Jag har förlorat min fina förebild i cancern. Men samtidigt har tre av mina fina krigare överlevt, alla tre på tre helt olika förutsättningar. För dom fortsätter jag att kriga tillsammans med alla hjältar inom Ung Cancer.

Varför ville du bli träffansvarig?
– Jag hade faktiskt aldrig klarat av att resa mig själv upp efter min mormors bortgång om det inte var för medlemmarna inom Ung Cancer. På min första träff träffade jag en tjej som visade sig bli min bäst vän. Jag har så mycket att ge tillbaka och att få vara träffansvarig är att få ge tillbaka en liten del av all den kärlek som jag fått genom organisationen.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– För att på träffarna finns det en trygghet i att alla som sitter där förstår precis vad du går igenom utan att du behöver förklara alla detaljerna som man oftast måste för andra som inte fått igenom hela cancer biten på näta håll. Att få se förstående ögon när man berättar och medlemmen mitt emot fyller i precis det du skulle säga är så otrolig lättnad.

Vad planerar ni att göra på träffarna? 
– Fika, shuffelboard, pärlning, julbord samt brunch.

Malin:
Berätta om din relation till cancer?
– Min storebror fick cancer när jag var 12 år. Men det var inte förrän flera år senare som det kom ikapp mig vad vi faktiskt hade varit med om. Att det var något så allvarligt som cancer som tog nästan ett år av våra liv, men som gav oss ärr för resten av livet.

Varför ville du bli träffansvarig?
– För att Ung Cancer har hjälpt mig och jag vill ge något tillbaka. Ung Cancer står för en gemenskap som är så fint att få vara en del av. Genom att vara medlemsträffansvarig får jag vara med och bedriva det som jag tycker är viktigt, att ingen ung vuxen cancerberörd ska känna sig ensam i sin situation.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– På Ung Cancers medlemsträffar finns det alltid en känsla av gemenskap som man inte finner på många andra ställen. Det är ett forum där vi alla har en form av förståelse för varandra och där det alltid finns värme.

Vad planerar ni att göra på träffarna?
– Vi planerar att blanda fikaträffar och träffar där vi gör någon aktivitet tillsammans så som shuffleboard, äta brunch eller julbord. Där kommer finns något för alla.

Mia:
Berätta om din relation till cancer?
– Min relation till cancer startade redan när jag var liten då min moster drabbades av en hjärntumör. Hon gick bort när jag var 14 år men inte förrän något år senare förstod jag vad som faktiskt hade hänt och hur det skulle påverka mig senare i livet. För cirka två år sedan drabbades även mormor av cancer men mår idag bra!

Varför ville du bli träffansvarig?
– Ung Cancer fanns där för mig när allt kom ikapp och jag inte hade någon att prata med så fanns träffarna där för att träffa människor som hade gått igenom samma sak och för mig var det självklart att ge tillbaka lite och få hjälpa andra som är eller har varit i liknande situation.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– Jag tycker andra ska komma på träffarna för att det är väldigt avslappnad stämning och man får verkligen känna precis hur man vill då vi alla har förståelse för varandra. Och det är väldigt skönt att träffa andra människor som förstår en och ibland komma på andra tankar.

Vad planerar ni att göra på träffarna?
– Vi har planerat lite olika saker så det finns något för alla och för att det ska bli så skön stämning som möjligt.