Malmö

Här hittar du datum och information om våra närståendeträffar i Malmö och Lund. Alla närståendemedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

17 januari: Fika på Espresso House på Stortorget 7, 211 34 Malmö, kl. 19:15 . Anmälan till n.skane@ungcancer.se med eventuella allergier senast den 16 januari.

17 februari: Vi äter brunch tillsammans med drabbadgruppen på Eatery Social, Malmö Live, Dag HammarSkjölds torg 2, 211 18 Malmö, kl. 12:00. Anmälan till n.skane@ungcancer.se med eventuella allergier senast den 10 februari.

24 april: Fika på Condeco, Södra tullgatan 4 i Malmö, kl 18.30-21.00. Anmälan senast 22 april på mail eller i den lokala Facebookgruppen.

15 maj: Fika på Le Croissant, Södra Förstadsgatan 3 i Malmö, kl 18.30-21.00. Anmälan senast 13 maj på mail eller i den lokala Facebookgruppen.

KONTAKT

n.skane@ungcancer.se

FACEBOOKGRUPP

https://www.facebook.com/groups/690836597640251/

ANSVARIGA

Mia Ottosson och Malin Ljungberg

Mia Ottosson och Malin Ljungberg

Mia:
Berätta om din relation till cancer?
– Min relation till cancer startade redan när jag var liten då min moster drabbades av en hjärntumör. Hon gick bort när jag var 14 år men inte förrän något år senare förstod jag vad som faktiskt hade hänt och hur det skulle påverka mig senare i livet. För cirka två år sedan drabbades även mormor av cancer men mår idag bra!

Varför ville du bli träffansvarig?
– Ung Cancer fanns där för mig när allt kom ikapp och jag inte hade någon att prata med så fanns träffarna där för att träffa människor som hade gått igenom samma sak och för mig var det självklart att ge tillbaka lite och få hjälpa andra som är eller har varit i liknande situation.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– Jag tycker andra ska komma på träffarna för att det är väldigt avslappnad stämning och man får verkligen känna precis hur man vill då vi alla har förståelse för varandra. Och det är väldigt skönt att träffa andra människor som förstår en och ibland komma på andra tankar.

Malin:
Berätta om din relation till cancer?
– Min storebror fick cancer när jag var 12 år. Men det var inte förrän flera år senare som det kom ikapp mig vad vi faktiskt hade varit med om. Att det var något så allvarligt som cancer som tog nästan ett år av våra liv, men som gav oss ärr för resten av livet.

Varför ville du bli träffansvarig?
– För att Ung Cancer har hjälpt mig och jag vill ge något tillbaka. Ung Cancer står för en gemenskap som är så fint att få vara en del av. Genom att vara medlemsträffansvarig får jag vara med och bedriva det som jag tycker är viktigt, att ingen ung vuxen cancerberörd ska känna sig ensam i sin situation.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– På Ung Cancers medlemsträffar finns det alltid en känsla av gemenskap som man inte finner på många andra ställen. Det är ett forum där vi alla har en form av förståelse för varandra och där det alltid finns värme.