Jönköping

Här hittar du datum och information om våra närståendeträffar i Jönköping. Alla närståendemedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

11 mars: Pärlfika på Café Condeco, hoppets torg 5, kl 15.00
Vi träffas utanför entrén.

21 mars: Vi träffas tillsammans på Hjärtats hus, Ryhovs herrgård på sjukhusgatan hus M7 17.00. Vi träffas utanför entrén.

4 april: Pärlfika på Bernards Atollen, Lantmätargränd 34, kl 17.00. Vi träffas utanför entrén.

22 april: Vi går på fotbollsmatchen: J-Södra VS. Öster på Stadsparksvallen.
Anmälan senast 8 April du kan anmäla dig till n.jonkoping@ungcancer.se eller till den lokala Facebookgruppen. Vi möts utanför kl 14.15 vid huvudentrén.

11 maj: Bowling på RC Bowl, mässvägen 6. Jönköping. Vi träffas 17.30 och börjar spela 18.00.  Anmälan krävs senast 28 April. Anmälan till n.jonkoping@ungcancer.se eller till den lokala facebookgruppen.

9 maj: Vi träffas tillsammans på Hjärtats hus, Ryhovs herrgård på sjukhusgatan hus M7 17.00. Vi träffas utanför entrén.

9 juni: Lunch på Dal Baffo (hamnpiren), Östra Storgatan 73, kl 13.00. Efteråt sätter vi och pärlar Fuck Cancer-armband.

30 juni: Frukost/brunch på Elite, stora hotellet. Vi möts utanför 09.00 på Hotellplan.Anmälan krävs innan 21 juni. Du kan anmäla dig till n.jonkoping@ungcancer eller till den lokala Facebookgruppen.

15 augusti: Umgås på hjärtats hus. Tid kommer senare.

26 augusti: Minigolf och fika i stadsparken. Samling vid Glasskiosken kl 12.00.

KONTAKT

FACEBOOKGRUPP
https://www.facebook.com/groups/683129778400413/

ANSVARIG
Natalie Johansson

Natalie Johansson

Berätta om din relation till cancer?
– Min relation till cancer började redan 2002 då min mormor gick bort i cancer. Hon hade då cancer i hela kroppen.

För några år sedan fick min farmor livmodercancer och blev till slut ” friskförklarad” men någon månad efter så blev hon sjuk i cancer igen och denna gången bäckenbenscancer. Hon genomgick operation, strålning och cellgift. De trodde de hade fått bort allt men den kom tillbaka och var kraftigare. De gav henne fem år kvar att leva. De höll cancern i schack och hon levde mer än fem år men dog 2017 efter att det hade spridit sig till magen.

2016 fick min moster bröstcancer och fick operera bort ena bröstet. Hon gick också på stålning och cellgift.

Varför vill du bli träffansvarig?
– När min farmor blev sjuk var jag väldigt ledsen och nere och hade inte någon direkt att prata med. Efter ett tag fick jag reda på av min kusin att Ung Cancer fanns och det var även för närstående. Jag gick med direkt. Jag tycker det är viktigt att träffa folk som är i samma situation som en själv och veta att man inte är ensam.  Sen är det lätt att man bara sitter hemma och deppar. Men med träffarna så kommer man också ut och det är viktigt.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– För att det kan vara bra att träffa personer som är i samma situation. Man får chans att dela varandras erfarenheter ge tips och råd till varandra. Man sitter inte hemma och är ledsen utan man kan trösta och stötta varandra. I Ung Cancer är man där för varandra och man tröstar varandra. På träffarna ska man känna sig respekterad, att folk lyssnar på en och att man inte känner sig ensam. Samtidigt som vi gör aktivitet som gör att man kanske tänker på annat en stund.