Göteborg

Här hittar du datum och information om våra närståendeträffar i Göteborg. Alla närståendemedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

15 oktober: Brunch på Scandic Europa, Nils Ericsonsgatan 24, Göteborg, kl 12.30. Föranmälan krävs senast fredagen den 13 oktober på mail eller i den lokala Facebookgruppen.
16 november: Hämtmat- & pärlkväll på Ung Cancers kontor, Norra Allégatan 7 i Göteborg, kl. 18:00-21:00. Vi beställer maten gemensamt kl. 18:00 på kontoret.
3 december: Jul på Liseberg med julbord på The Green Room, Örgytevägen 5, Göteborg, kl. 17. Föranmälan och anmälan med eventuella allergier krävs senast onsdagen den 22 november på mail eller i den lokala Facebookgruppen.

KONTAKT

n.goteborg@ungcancer.se

FACEBOOKGRUPP

https://www.facebook.com/groups/738962209468434/

ANSVARIGA

Stavroula Papadouli

Stavroula Papadouli.

Berätta om din relation till cancer?
– När jag var 17 år insjuknade min morfar i en aggressiv form av lungcancer. Läkarna konstaterade att det inte fanns någon behandling som skulle kunna rädda honom. Han dog tre månader efter diagnosen. Det svåraste att acceptera var att jag inte hann ta farväl av honom  men också att jag aldrig mer skulle få prata med honom. Även om mina morföräldrar bodde i Grekland spenderade jag varenda sommar hos dem, i deras hus på landet. Samma år som jag blev 24 år dog både min morbror och min farmor i cancer, lungcancer respektive livmodercancer. Min farmor fick inte ens veta att hon hade cancer, förrän några veckor innan hon gick bort. Den maktlöshet jag känner över denna vidriga sjukdom är svår att förklara. Förra året i januari dog min farbror i levercancer och efter hans bortgång går jag bara omkring och väntar på att någon mer i min omgivning skall få cancer.

Varför ville du bli träffansvarig?
– Eftersom jag alltid tyckt om att planera och genomföra aktiviteter där människor träffas tyckte jag att det här uppdraget skulle passa mig perfekt! Att skapa mötesplatser är en viktig del av Ung Cancers arbete och medlemsträffarna har hjälpt mig på sätt jag inte ens kan börja beskriva. Att skapa en mötesplats där vi kan prata om allt från cancer till skolan/jobbet och samtidigt ha roligt är varför jag ville bli träffansvarig.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– Träffarna är till för oss medlemmar så att vi kan möta andra medlemmar i liknande situationer där cancern har inkräktat på våra liv. På träffarna behöver man inte dela med sig av sin cancerberättelse om man inte vill, man får en känsla av gemenskap med de andra medlemmar utan att ens prata om cancer. Man behöver inte förklara hur, vad eller varför utan man bara är och umgås med andra människor. Kanske slipper du hantera smärtan och sorgen ensam och få stöd av oss andra medlemmar. Tillsammans är vi starka och ingen skall behöva hantera denna vidriga sjukdom själv. Framförallt är det viktigt att komma ihåg; Det är okej att känna. Det är okej att gråta, att skratta, att vara glad, att känna precis vad man vill. Alla har olika relationer till cancer och det är HELT okej. Ingen kommer döma dig för någonting! Tillsammans är vi starkare!  Jag hoppas jag får träffa så många av er på någon eller några träffar! 🙂

Vad planerar du att göra på träffarna?
– Ha roligt! Prata! Skratta! Umgås! Gråta! Beror på vilket humör vi är på.  Men framförallt umgås med andra medlemmar. Vi kommer att äta brunch i oktober för att sedan pärla och äta mat på kontoret i Göteborg i november. I december kommer vi att gå på Jul på Liseberg och äta julbord på The Green Room. I januari kommer vi att spela Shuffleboard på Hard Rock Café och i februari kommer vi att fika på Condeco.