Uppsala

Här hittar du datum och information om våra drabbadträffar i Uppsala. Alla drabbadmedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

14 oktober: Föreställning (Improvisationsteater) med Teater Prego tillsammans närståendegruppen på Uppsala Stadsteater, Kungsgatan 53, kl 19.00.
Sista anmälningsdag 6 oktober på mail eller i den lokala facebookgruppen.
25 oktober: Fika på Kafé Kardemumma, Svartbäcksgatan 17, kl 17.00. OBS! Ändrad tid och plats!
15 november: Bio med närståendegruppen på Filmstaden Uppsala, Västra Ågatan 16, ca kl 18.00 beroende på vilken film vi ser. Sista anmälningsdag 8 november på mail eller i den lokala facebookgruppen.
30 November: Fika på Kafé Kardemumma, Svartbäcksgatan 17, kl 17.00.
15 december: Julavslutning med närståendegruppen. Middag på Restaurang Peppar Peppar, Suttungs gränd 3, kl 19.00. Sista anmälningsdag 8 december på mail eller i den lokala facebookgruppen.
14 januari: OBS ÄNDRAD TID OCH PLATS. Brunch på Picnic Restaurang Hotell Radisson Blu, Stationsgatan 4, kl 12:00-14:00. I mån av plats kan vi stanna kvar längre. Sista anmälningsdag 7 januari på mail eller i den lokala facebookgruppen.
7 Februari: Tacokväll och armbandspärlning med närståendegruppen på Kungsgatan 71, 1tr, Uppsala, kl 18.00. Vi ses på Coompanion på andra våningen. Om det är låst kan du ringa 0725578090 så kommer vi och öppnar.
Sista anmälningsdag och eventuella allergier senast den 4 februari på mail eller i den lokala facebookgruppen.

KONTAKT

uppsala@ungcancer.se

FACEBOOKGRUPP

https://www.facebook.com/groups/1491978667763032/?fref=nf

ANSVARIGA

Henrik Wiman och Pernilla Wallenborg

Bild på Henrik och Ellinore
Henrik Wiman (var 14 år när han fick diagnosen rhabdomyosarkom) och Ellinore Swing (var 24 år när hon fick diagnosen spottkörtelcancer).

Pernilla:
Berätta om din relation till cancer?
– När jag var 17 år upptäckte jag en knöl på halsen, den knölen visade sig vara cancer och jag fick diagnosen Hodgkins lymfom. Jag genomgick cytostatika och strålbehandling under cirka nio månaders tid, idag 13  år senare är symptomfri men lever med biverkningar från behandlingarna.

Varför ville du bli träffansvarig?
– För att jag ville träffa andra  i liknande situation, men också kände att jag ville vara ett stöd för dem som just nu genomgår behandlingar eller lider av biverkningar till följd av cancern.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– Jag tycker att att andra ska gå på medlemsträffarna för att få möjlighet att prata av sig i en miljö där sällskapet har liknande erfarenheter, men också för att få skratta och ha roligt även om man har det tufft.

Vad planerar ni att göra på träffarna?
– Vi kommer att göra många olika saker, allt från fika till brunch till teater och bio med mera. Men det viktigaste som vi planerar är att vi ska ha roligt och skratta och att alla som kommer får känna av en härlig gemenskap.

Henrik:
Berätta om din relation till cancer?
– Jag drabbades av cancer för första gången som 14-åring.

Varför ville du bli träffansvarig?
– Jag ville träffa andra som varit med om liknande saker.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– Det är ett sätt att ha kul i en förstående gemenskap.

Vad planerar ni att göra på träffarna?
– Många olika saker, framförallt blanda högt och lågt med skratt och vänner.