Stockholm

Här hittar du datum och information om våra drabbadträffar i Stockholm. Alla drabbadmedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

28 september: Fika på Ekobaren, Centralbadet, Holländargatan 11, kl 18:00.
11 oktober: Skönhetskväll med Tran på Toppklippet & Top Nails, Hornsgatan 115, kl 18.00, Anmälan med eventuella allergier senast 8 oktober 12.00 på mail eller i den lokala Facebookgruppen.
24 oktober: Spel och fika på Dice Cafe STHLM, Polhemsgatan 21, kl 18:00.
15 november: Fika på Ekobaren (i Centralbadet), Holländargatan 11, kl 18:00.
4 december: Julbord på Waterfront, Nils Ericsons Plan 4. Exakt tid kommer senare. Anmälan med eventuella allergier senast 23 november 12.00 på mail eller i den lokala Facebookgruppen.
12 december: Pärlningsfika på Ekobaren, Centralbadet, Holländargatan 11, kl 18:00.
14 januari: Frukost på Waterfront, Nils Ericsons Plan 4, kl 10.00. Anmälan med eventuella allergier senast 4 januari 12.00 på mail eller i den lokala Facebookgruppen.
22 januari: Fika på Ekobaren, Centralbadet, Holländargatan 11, kl 18:00.
4 februari: Besök och fika hos Edvard Anderssons växthus i Bergianska trädgården, Veit Wittrocks väg 5, kl 13:00.

KONTAKT

stockholm@ungcancer.se

FACEBOOK

https://www.facebook.com/groups/228654127200025/

ANSVARIGA

Julia Lund, Dennis Borgström och Siri Kautsky.

Bild på Julia, Dennis och Siri.
Julia Lund (var 7 år när hon fick diagnosen AML, akut myeloisk leukemi, och fick återfall ett år senare), Dennis Borgström (var 26 år när han diagnosticerades med hjärntumör) och Siri Kautsky (var 23 år när hon diagnosticerades med spridd neuroendokrin pankreascancer, cancer i bukspottskörteln).

Dennis:
Berätta om din relation till cancer?
– Är både anhörig och drabbad.

Varför ville du bli träffansvarig?
– Jag har fått mycket av att vara med i Ung cancer, tänker att det är mitt sätt att försöka ge tillbaka om än litet.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– För att ge människor ett forum där man kan umgås med personer med liknande erfarenheter, där man inte skall känna sig så unik då med majoriteten av medpatienterna är av äldre sort och det bland ens egna åldersgrupp är relativt ovanligt med sjukdom. Där man ej behöver förklara varför man är eller mår si och så, utan helt enkelt få känna sig som ”normal”. Också för att det är kul! 🙂

Vad planerar ni att göra på träffarna?
– Mest fikande har vi planerat i Ekobaren på Centralbadet, i en avskild miljö där inte bordsgrannarna vänder sig om för att ge en konstiga blickar när man talar om någonting som är jobbigt. Nytt för i år är att man erbjuds att pärla under fikaträffarna.

– Besöket på Dice Spelcafé var väldigt uppskattat, varför vi planerar ett återbesök där.

– En medlem som driver en skönhetssalong kommer att arrangera en ”skönhetskväll”, där medlemmar ”kan få tips och råd om hår, smink, hur man stilar kläder etc. Man kan faktiskt både vara cancerdrabbad och samtidigt vara världens fabulous!” (Baserat på omskrivet citat av Tran Gis från den drabbade-gruppen i Stockholm på Facebook).

– Besöket på Edvard Anderssons växthus var också populärt, varpå vi planerar ett återbesök.

Siri:
Berätta om din relation till cancer?
– Jag har både erfarenhet av att vara närstående till någon med cancer och att själv vara drabbad. Jag blev diagnostiserad med en ovanlig typ av cancer när jag var 23. Då den hittades hade den redan spridit sig och jag behandlas sedan dess palliativt med cellgifter. Idag lever jag till stor del normalt tack vare att jag tål behandlingen väl och den har varit effektiv.

Varför ville du bli träffansvarig?
– När jag blivit diagnostiserad blev mötena som Ung Cancer anordnade väldigt viktiga för mig. De gav mig möjlighet att tillbringa tid med andra som förstod vad det innebar att ha cancer. Jag kunde delta i ett socialt sammanhang utan att göra andra besvärade eller obekväma på grund av min sjukdom. När det behövdes nya ansvariga anmälde jag mig för att kunna ge tillbaka lite av det som mötena gett mig.

Varför ska andra gå på träffarna?
– På träffarna har man möjlighet att träffa andra som har eller har haft cancer. Cancer är ett samtalsämne som vilket annat och ingenting vi undviker men det är inte heller det enda vi pratar om. Framförallt ska träffarna vara ett trevligt och roligt, men också givande, avbrott i vardagen för alla som deltar.

Vad planerar ni att göra på träffarna?
– I höst har vi planerat in både fikaträffar och andra aktiviteter. Vi kommer ha träffar med brädspel och pärlning, men även utflykt till växthus och en stylingkväll.
Julia:
Berätta om din relation till cancer?
– Jag har själv varit drabbad av cancer två gånger när jag var yngre. Jag blev sjuk första gången 2002 och efter det har jag fått återfall och genomgått en stamcellstransplantation. Jag är är även närstående till några som har eller har haft cancer genom åren.

Varför ville du bli träffansvarig?
– Jag ville bli träffansvarig för att jag själv får ut mycket av träffarna och för mig har det varit viktigt i min bearbetning att träffa andra i liknande situation. Träffarna har fått mig att inse att jag är inte ensam.

Varför ska andra gå på träffarna?
– Det som är så skönt är att det inte finns några krav på vad man ska bidra med, känner man för att bara sitta och lyssna eller vill man lätta på sitt hjärta så är valet ditt. Ibland kan det vara skönt att sitta tyst men ändå inte vara ensam. Tanken med träffarna är att det ska vara som ett avbrott i vardagen, ibland handlar samtalen om cancer och ibland nämns knappt ordet cancer på hela kvällen, det är detta som gör det så otroligt givande.

Vad planerar ni att göra på träffarna? 
– Nu till hösten planerar vi fikaträffar, besök på växthus och det extremt populära julbordet. Julbordet är tillsammans med närstående gruppen vilket brukar vara väldigt kul!