Stockholm

Här hittar du datum och information om våra drabbadträffar i Stockholm. Alla drabbadmedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

14 januari: Fika på Ekobaren (i Centralbadet), Holländargatan 11, kl 18:00

3 februari: Besök och fika hos Edvard Anderssons växthus (i Bergianska trädgården),  Veit Wittrocks väg 5, kl 13:00.

KONTAKT

stockholm@ungcancer.se

FACEBOOK

https://www.facebook.com/groups/228654127200025/

ANSVARIGA

Dennis Borgström och Siri Kautsky.

Siri Kautsky

Dennis:
Berätta om din relation till cancer?
– Är både anhörig och drabbad.

Varför ville du bli träffansvarig?
– Jag har fått mycket av att vara med i Ung cancer, tänker att det är mitt sätt att försöka ge tillbaka om än litet.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– För att ge människor ett forum där man kan umgås med personer med liknande erfarenheter, där man inte skall känna sig så unik då med majoriteten av medpatienterna är av äldre sort och det bland ens egna åldersgrupp är relativt ovanligt med sjukdom. Där man ej behöver förklara varför man är eller mår si och så, utan helt enkelt få känna sig som ”normal”. Också för att det är kul! 🙂

Siri:
Berätta om din relation till cancer?
– Jag har både erfarenhet av att vara närstående till någon med cancer och att själv vara drabbad. Jag blev diagnostiserad med en ovanlig typ av cancer när jag var 23. Då den hittades hade den redan spridit sig och jag behandlas sedan dess palliativt med cellgifter. Idag lever jag till stor del normalt tack vare att jag tål behandlingen väl och den har varit effektiv.

Varför ville du bli träffansvarig?
– När jag blivit diagnostiserad blev mötena som Ung Cancer anordnade väldigt viktiga för mig. De gav mig möjlighet att tillbringa tid med andra som förstod vad det innebar att ha cancer. Jag kunde delta i ett socialt sammanhang utan att göra andra besvärade eller obekväma på grund av min sjukdom. När det behövdes nya ansvariga anmälde jag mig för att kunna ge tillbaka lite av det som mötena gett mig.

Varför ska andra gå på träffarna?
– På träffarna har man möjlighet att träffa andra som har eller har haft cancer. Cancer är ett samtalsämne som vilket annat och ingenting vi undviker men det är inte heller det enda vi pratar om. Framförallt ska träffarna vara ett trevligt och roligt, men också givande, avbrott i vardagen för alla som deltar.