Gävle

Här hittar du datum och information om våra drabbadträffar i Gävle. Alla drabbadmedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står för alla kostnader.

DATUM

22 mars: Fika på Waynes coffee, Drottninggatan 4, 803 20 Gävle kl 17:30.

17 april: Fika och bio, möts upp vid SF bio, Stortorget, 801 38 Gävle kl 17:00.

19 maj: Frukost och pärla Fuck Cancer-armband på Espresso House, Drottninggatan 16, 803 20 Gävle kl 10:00.

16 juni: Minigolf och lunch i Bolongerskogen, Västra Vägen 36, 803 24 Gävle kl 11:00.

19 augusti: Brunch på Elite hotell, Kyrkogatan 28, 803 11 Gävle kl 12-14:30. Sista anmälningsdag 12 augusti. Anmälan görs i den lokala Facebookgruppen eller på mail.

KONTAKT
gavle@ungcancer.se

FACEBOOKGRUPP

https://www.facebook.com/search/top/?q=ung%20cancer%20drabbade%20-%20g%C3%A4vle

ANSVARIG

Cherry Danielsson

Cherry Danielsson

Berätta om din relation till cancer?
– Jag hade just flyttat tillbaka till Kalifornien (bodde där 2015 också) för plugg vårterminen 2017, och blev diagnostiserad med Hodgkins Lymfom stadie 3 den 1 mars. Det kändes bäst i hjärtat att stanna kvar, så efter många om och men valde jag att stanna och behandlas där. Jag gick då igenom en sex månaders cellgiftsbehandling medan skolan blev på halvtid. Några veckor efter behandlingens avslut gjorde jag en scan som visade att inga tecken på cancer var kvar i kroppen, vilket betyder att jag nu är i remission och går på regelbundna återkollar. Speciellt efter behandlingen så kände jag mig väldigt emotionellt sårbar och obalanserad av hela upplevelsen, vilket tillslut fick mig att känna att det bästa var att flytta hem till Sverige.

Varför ville du bli träffansvarig?
– Jag valde att bli träffansvarig för att ge både andra och mig själv den fina möjligheten att känna sig mindre ensam i denna upplevelse. Ung Cancer är en så hjälpsam organisation och jag vill vara med och göra det lite bättre för er därute som också drabbats. Ge er möjligheten att kunna dela, skratta, gråta, uppleva eller bara lyssna tillsammans. Jag tror att vi påverkas positivt av detta, oavsett vart vi står i vår individuella cancerresa.

Varför ska andra gå på träffarna tycker du?
– Jag tycker att träffarna kommer att ge en fin möjlighet att få träffa andra cancerdrabbade som förstår hur det känns, dela med sig av sina tankar och känslor och/eller ta del av andras. Det finns ingen press på hur man gör detta dock; vi alla delar med oss på olika vis. Vissa genom att prata och vissa genom att lyssna, och ofta handlar det om något helt annat än just cancer! Det är lite olika aktiviteter på träffarna så att vi har det kul och mysigt ihop samtidigt. Detta blir helt enkelt din plattform för öppenhet, gemenskap, vänskap, roligheter, skratt, gråt, förståelse och respekt. Jag hoppas att du vill hänga med!