Aktivitetstorg

Aktivitetstorget är ett mässtorg där olika aktörer i form av partners, myndigheter, försäljare och organisationer ställer ut och informerar, visar och inspirerar om sitt arbete.

Här är alla utställare som deltar på aktivitetstorget.

Försäkringskassan

Försäkringskassans uppdrag är att besluta och betala ut en stor del av de förmåner som ingår i socialförsäkringen. Försäkringskassan ansvarar för ett drygt 40-tal olika bidrag och ersättningar inom socialförsäkringen.

Här kan du som har frågor kopplat till bidrag och ersättningar få bra hjälp.

Arbetsförmedlingen

Deras kan hjälpa dig som behöver det att komma ut på arbetsmarknaden igen.

Förutom att hjälpa de med nedsatt arbetsförmåga att komma ut på arbetsmarknaden igen jobbar de även med arbetslivsinriktad rehabilitering. Det innebär att ta tillvara och utveckla den arbetssökandes resurser och kompetens. Syftet är att underlätta för den arbetssökande att finna, få, behålla eller återgå till en anställning.

WA Dietister

Dietisterna Johanna och Caroline har själva både en relation till cancer och kommer finns på plats med förhoppning om att kunna svara på frågor, funderingar och tankar kring mat. Eller om du vill, bara lite skönt matsnack eller matinspiration. Välkomna förbi!

De kommer även finns på aktivitetstorgets scen under lördagen och svarar på frågor som kan lämnas i deras frågelåda på plats redan på fredag.

Cancerfonden

Cancerfonden med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete med målet att färre ska drabbas av cancer och att fler ska överleva. Kom gärna förbi oss och ställ frågor om cancer och deras arbete!

Barncancerfonden och Barncancerfonden Södra

Barncancerfonden har ett uppdrag att ge nationellt stöd till barn med cancer och deras familjer, under och efter behandling. En del av det uppdraget består i stöd riktat till unga och vuxna barncanceröverlevare.

Barncancerfonden Södra skapar ljusglimtar och ger stöd när det behövs som mest. Just nu gör man en storsatsning på unga och unga vuxna inom föreningen. Kom och träffa båda organisationerna så berättar de mer!

Psykologpartners

Psykologpartners är Nordens största konsultföretag inom psykologiområdet med ett åttiotal psykologer på åtta olika orter runt om i landet.

Som medlem i Ung Cancer har du möjlighet att söka stipendium för samtalsstöd hos Psykologpartners. Du kan komma själv eller med en anhörig för flerpartssamtal/parterapi. Anhöriga har också möjlighet att få samtalsstöd. Det går också att läsa mer om vårt samarbete på Ung Cancers hemsida.

Balansekonomi

Charlie Söderberg är föreläsare och känd från Lyxfällan. På ett mycket personligt sätt berättar Charlie om hur mobbing, att få sparken och ​ett läkarbesked blivit avgörande byggstenar och vändpunkter i hans eget liv. Under eftermiddagen hittar ni honom på aktivitetstorget ifall ni har frågor.

Carl M Lundh

Carl M Lundh Salonger – specialsalonger med peruker, turbaner och tillbehör – för personer som drabbats av håravfall genom till exempel medicinsk behandling, alopeci eller ärftliga orsaker. Carl M Lundh salonger och partners finns över hela Sverige. Träffa vår personal på Ung Cancer Festival och låt dig inspireras!

Look Good Feel Better

Look Good… Feel Better erbjuder kvinnor, som behandlas för cancer, kostnadsfria kurser om hudvård och makeup. Makeupkonsulenter ger professionell rådgivning och hjälper till att förebygga eller eliminera utseenderelaterade problem, som kan uppstå under behandlingen mot cancer. Kurserna finns idag på 12 stycken olika sjukhus i Sverige, läs gärna mer på lookgoodfeelbetter.se.

Cancerkompisar

Cancerkompisar hjälper dig att hitta en cancerkompis – någon som upplever eller har upplevt samma sak som du gör nu.

I deras monter kommer ni att träffa canceranhöriga som är ambassadörer för cancerkompisar.se. Cecilia Andersson, student på LU kommer också att vara där och be er att delta i en forskningsstudie kring canceranhöriga, alla som ställer upp får ett nyckelband! Välkommen!

Cancerrådgivningen

Cancerrådgivningen finns till för dig som är patient och närstående eller om du bara undrar något. Specialistsjuksköterskorna med utbildning i onkologi och samtalsstöd svarar på frågor om allt som har med cancer att göra. De har tystnadsplikt och om du vill kan du vara anonym. Du kan prata med dem på telefon, via mejl eller i vår kommande chatt.

Patientnämnden

Om du inte är nöjd med den vård, behandling eller det bemötande som du eller dina närstående får har du alltid möjlighet att kontakta Patientnämnden. Dina upplevelser och erfarenheter är viktiga bidrag för ökad kunskap och patientsäkerhet i vården.

De hjälper dig med att få svar från den eller de verksamheter som du har synpunkter på. Svaret ska ge dig en förklaring till det inträffade.

Patientförsäkring LÖF

Om du drabbas av en skada i samband med hälso-, sjuk- eller tandvård kan du ha rätt till ekonomisk ersättning. För den som vårdas inom offentligt finansierad vård finns en patientförsäkring kallad Löf – en patientförsäkring för alla. Den försäkrar cirka 90 % av Sveriges vårdgivare och du som patient är automatiskt försäkrad genom din vårdgivare.

Medicinsk Yoga

Jobba med din kropp, bjud in den i dina rörelser och i dina övningar. Känn att flödet av energier startar i hela din kropp. Känn att du kan påverka hur du mår under din resa. Varmt välkomna!

Tilia

Tilia är en ideell organisation som sedan 2012 arbetat för ungas psykiska hälsa. De har genom åren stöttat tusentals, fått flera priser och medvetandegjort ämnet psykisk ohälsa.

Föreläser gör Annsofie Blixt och Louise Aronsson. De kommer att prata om Tilia, vikten av medmänskligt bemötande, begreppen kring psykisk ohälsa, hur det kan kännas och om det egentligen finns ett svar på varför en person mår dåligt.

Malmö E-sport

Malmö e-sport är en förening som arbetar för en organiserad, trygg, accepterande och öppen e-sport, både lokalt i Malmö men också utåt och online. De kommer att finnas på plats så att ni kan prova, spela och utmana varandra inom tre populära e-sporter.

Spirio sorgcenter

Susanne var 7 år när hennes egen mamma fick cancer första gången. Hon berättar utifrån egna erfarenheter och från de människor hon hjälpt, att bearbeta sin sorg. Hon pratar om hur man kan vända sorg och smärta till närvaro och återvunnen livskraft.

Adoptionscentrum

Alla barn har rätt till en familj! Deras huvuduppgift är att bedriva verksamhet för de som vill adoptera, adoptivfamiljer och adopterade. De förmedlar internationella adoptioner där barnets rätt till familj, och vuxnas vilja och förmåga att ta emot barnet som sitt, förenas. 25 000 barn från över 60 länder har fått en ny familj i Sverige genom dem!

Cancerrehab Stockholm och Physcan

Maria Hellbom kommer att presentera verksamheten vid Centrum för cancerrehabilitering i Stockholm. Dit kan man som cancerberörd söka själv om man har behov av stöd och rehabilitering efter cancer.

Bredvid Maria kommer Martina Karlsson finnas på plats. Träningsglädje och motion är det bästa hon vet! Martina kan berätta om hur patienter med cancer i det projektet får coachning och särskilt utformat träningsprogram när de får sin behandling. Martina berättar också mer om träningen från scenen på aktivitetstorget, missa inte detta!

Friskis & Svettis Malmö

Monica Tjörnhagen kommer finnas på plats från Friskis & Svettis i Malmö. Kom till Friskis & Svettis monter och lär dig mer om träning och rörelseglädje! De har ett stort träningsutbud och hjälper dig gärna att hitta det du gillar. Passa också på att vara med i deras tävling!

Fryshuset

Fryshuset skapar gemenskaper där unga syns, hörs och räknas. De bedriver ett 50-tal olika verksamheter inom områdena ungdomskultur, föredöme och framtidstro, skolor samt arbete och entreprenörskap. Lär känna Fryshuset på aktivitetstorget!  Vilka är vi? Vad gör vi? Lekar och annat chill.

Ung Cancer

Vill du engagera dig mer i Ung Cancer? Kom till Ung Cancers monter och prata med Ante om medlemsträffar och medlemsföreläsare. Kanske vill du starta träffar eller börja föreläsa? Här kan du även få information om våra stipendier och lämna förslag på vad du tycket att Ung Cancer ska utveckla!

Ung Cancer Pärlning 

Har du sett de färgglada armbanden som det står Fuck Cancer på?  Armbanden produceras såklart inte av sig själva, utan det är fantastiska människor som hjälper oss att göra dem under våra pärldagar. Det är tack vare alla dessa ideellt pärlande hjältar som vi kan fortsätta vårt arbete, och vi är oändligt tacksamma för all hjälp.

Bytes och Skänkes med Ung Cancer

Intill Ung Cancers monter finns även detta året Bytes och Skänkes då det blev lyckat förra året. Välkommen att lämna in sakerna du tröttnat på eller inte använder längre, fredagen mellan 15.00-17.00 i Ung Cancers informationsdisk. Självklart behöver du inte lämna in något för att kunna ta med något spännande hem utan det är fritt fram för alla så passa på!

Fonus
När man jobbar med döden blir man expert på livet. Som landets största begravningsbyrå kan de hjälpa till i hela processen för att utforma ett personligt avsked. I Vita Arkivet finns också möjligheten att säga sådant man inte vill ha osagt och hjälpa anhöriga att fatta svåra beslut.

Familjens Jurist

Livet är fullt av viktiga situationer och stora beslut. Stunder där juridisk vägledning kan behövas. I många fall går det också att ligga ett steg före, med hjälp av olika juridiska dokument eller testamente. Som Sveriges största juristbyrå inom familjerätt jobbar vi på Familjens Jurist med att göra livet tryggare och enklare. I sorg, glädje och allt däremellan.

Sjukhuskyrkan SUS Malmö

När vi blir sjuka eller någon närstående blir sjuk eller dör, då kan vi behöva tala med någon som lyssnar och har tid. De erbjuder även sorgegrupper för barn, unga och vuxna. Oavsett om du själv eller någon närstående är drabbad, kan du alltid kontakta Sjukhuskyrkan.

Sexolog Cancerrehabilitering Helsingborg

Eva Mossberg är sexolog på Cancerrehabiliteringsmottagningen i Helsingborg och utför sexologiska medicinska bedömningar, undersökningar och behandlingar med både manliga och kvinnliga cancerberörda. Om du har en partner är hen också välkommen att följa med.

Starling Heights

Starling Heights håller kurser i Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi, som är en blandning av Mindfulness och KBT. Att vara mindful är att vara uppmärksam på dina upplevelser, känslor, tankar och kroppsförnimmelser i varje stund. Det handlar om att lära dig leva en stund i taget, ett andetag i sänder. Vi vänder oss till dig som har en längtan efter förändring men som inte vet var du ska börja.

Charity Market – Your Saturday karma-boost

Den 4:e november slår Ung Cancer och Art for Charity ihop sina koncept formar en härlig dag där kreativiteten flödar. Här kan alla pärla ditt egna Fuck Cancer-armband, skapa egna målningar eller titta på fantastisk konst som cancersjuka barn har skapat och stolt visar upp. Självklart kan du köpa de underbara verken och accessoarerna på plats och pengarna går oavkortat till Ung Cancer och Stiftelsen Henrik Superman. Det här är öppet för allmänheten.