Ung Cancer Festival

Ung Cancer Festival är en av världens största mötesplatser för unga vuxna cancerberörda. Under en helg får alla medlemmar i Ung Cancer möjlighet att umgås, dela erfarenheter och delta i föreläsningar och workshops.

Under en helg varje år samlas hundratals unga vuxna cancerberörda och skapar en magisk upplevelse tillsammans – Ung Cancer Festival. Ung Cancer står som värd för eventet som är en av världens största mötesplatser för unga vuxna cancerberörda.

Festivalen 2016 anordnades den 6-8 maj i Malmö. Nästan 400 unga vuxna cancerdrabbade och närstående från hela landet deltog. För många av dem var festivalen deras första kontakt med andra unga vuxna i liknande situation som de själva.

Syftet med festivalen är att skapa en plats där unga vuxna cancerberördas behov står i fokus och där medlemmarna kan återvända hem fulla av ny motivation och energi och med flera nya vänner. På festivalen bestämmer medlemmarna själva upplägget utifrån sina behov och intressen.

Det är helt kostnadsfritt för alla medlemmar att vara med på festivalen. Ung Cancer betalar alla medlemmars resor och boenden. Vi står också för alla kostnader kring helgens aktiviteter, seminarier, föreläsningar, workshops och artistframträdanden.  Att vara med på festivalen som medlem är med andra ord helt gratis!

Under Ung Cancer Festival 2016 kunde medlemmarna som deltog välja mellan flera olika aktiviteter. Utöver dessa fanns självklart även möjligheten att vila eller bara ta det lugnt och umgås. Alla unga vuxna cancerberörda är välkomna att vara med på Ung Cancer Festival. Det enda som krävs är att du är medlem i Ung Cancer.

UNG CANCER FESTIVAL 2017 ANORDNAS 3-5 NOVEMBER PÅ MALMÖ LIVE. MER INFORMATION KOMMER!

Exempel på innehållet från Ung Cancer Festival 2016:

Föreläsningar/workshops/aktiviteter:

Charlie Söderberg- Ett rikare liv
Psykologpartners – Svåra samtal
Sonja Abrahamsson – Tänk om låg sexlust inte var ett problem
Christian Dahlström – Panikångest
Adecco – I huvudet på en rekryterare
Elisabeth Sarrander – Existeniella frågor
Zanyar Adami – Överkom dina begränsningar
Wa-dietiserna – Ett forum med mat och näring på temat
Friskis & Svettis – Cross, löpteknik, cirkelträning och dans afro
Diana Neumann – Yoga
Sebaistan Hall – Capoeira
Frida Hallström– Zentangel
Hasya Eriksson – Fruktskulptering
Musikrum med muskpedagoger

Utställare:

Försäkringskassan
Patientnämnden
Patientförsäkringen LÖF
Cancerrådgivningen
Cancerkompisar
Blodcancerförbundet
Barncancerfonden
Adoptionscentrum
Cancerfonden
Sexolog
Carl M Lundh

Artister:

Rosh
Ana Diaz
Elias
Diamantorkestern

 

Festival 2
Festival 6