Ung Cancer Festival

Ung Cancer Festival är en av världens största mötesplatser för unga vuxna cancerberörda. Under en helg får alla medlemmar i Ung Cancer möjlighet att umgås, dela erfarenheter och delta i föreläsningar och workshops.

 

Ung Cancer Festival 2017 anordnades den 3-5 november på  Clarion Hotel Malmö Live. Över 200 medlemmar deltog i festivalen, som är Ung Cancers största årliga medlemsaktivitet.

På Ung Cancer Festival kan du träffa hundratals andra unga vuxna som på olika sätt lever med eller nära cancer. Personer som vet och förstår vad det innebär och som har liknande erfarenheter som du. Under en helg ger vi dig möjligheten att ta dig vidare i just din resa tillsammans med andra medlemmar i Ung Cancer från hela landet.

Syftet med festivalen är att skapa en plats där unga vuxna cancerberördas behov står i fokus och där du kan återvända hem full av ny motivation och energi och med flera nya vänner. På festivalen bestämmer du själv upplägget utifrån dina behov och intressen. För många av deltagarna är festivalen första gången de kommer i kontakt med andra unga vuxna i liknande situation som de själva.

På festivalen kan du upptäcka nya intressen eller hobbys, allt från yoga till e-sport. Du kan prova peruker, jamma i vårt musikrum eller träffa en psykolog, sexolog eller adoptionskonsulent. Inspireras av föreläsare som Charlie Söderberg eller Leo Razzak innan du kör ett tufft träningspass med en tränare eller bara slappar i vårt hängrum. Men också lära dig om dina rättigheter kring sjukpenning, närståendepenning eller om att överklaga i vården. På kvällen är det musik och mat, sedan fest!

Kom som du är och var den du är – på Ung Cancer Festival kan du skapa den perfekta helgen för dig själv samtidigt som du träffar hundratals andra medlemmar i Ung Cancer.

Ung Cancer Festival är en av världens största festivaler för unga vuxna cancerberörda. Både drabbade- och närståendemedlemmar är välkomna!

Här är alla som gjorde Ung Cancer Festival 2017 möjlig. Stort tack till er!

Vid frågor så mailar ni till festival@ungcancer.se

 

Festival 2
Festival 6