Sommaraktiviteter

Cancer tar aldrig semester. Men vi vill ge unga vuxna cancerberörda en möjlighet att ta ledigt från cancern. I alla fall för en dag. Därför anordnar vi varje sommar olika aktiviteter för våra medlemmar.

Sommar är den tid på året då påminnelsen om hur det är och hur det har varit ofta blir som starkast. Påminnelsen om att det inte går att ta sommarlov mitt i ett livsviktigt behandlingsschema. Att besked och undersökningar inte går att skynda på när vårdpersonalen ska få gå på välbehövlig semester. Att sorg och saknad inte försvinner av ljumma vindar, kalla bad och ljusa nätter.

Behovet av att träffa andra som är eller har varit i liknande situation, att få umgås och prata om annat en stund, försvinner inte för att solen skiner. Tvärtom kan behovet öka under sommaren eftersom vårdpersonal, kuratorer, psykologer och andra som annars kan lindra det tunga är lediga.

Varje sommar anordnar vi därför aktiviteter för våra medlemmar så att de kan få ledigt från cancern, i alla fall för en stund. Ung Cancer står för alla kostnader och både drabbad- och närståendemedlemmar är välkomna att vara med.

NÄSTA SOMMARAKTIVITET: NYNÄSHAMN 1-2 JULI 2017

Den 1-2 juli intar Ung Cancer återigen Nynäsgården i Nynäshamn för en helg fylld med aktiviteter! Eftersom förra årets platser tog slut på mindre än ett dygn har vi utökat antalet från 75 till 100 stycken.

Intresseanmälan är nu stängd. Alla som anmälde sitt intresse fick en plats. Men eftersom det med stor säkerhet kommer ske återbud så kan ni som inte anmält er och fått en plats skriva upp er på en reservlista.

Klicka här för att skriva upp dig på reservlistan.

Klicka här för att läsa mer om sommaraktiviteten 2017.

Reservlistan är öppen till och med 10 juni.

Sommaraktiviteten 2016
Förra året så samlade vi 75 medlemmar från landets alla hörn för en helg på Nynäsgården utanför Stockholm. Under helgen kunde deltagarna välja mellan flera olika aktiviteter. Självklart fanns också alternativet att inte välja några aktiviteter alls. Vi hade med oss spel, filtar och målarböcker för de som hellre ville hänga utomhus (eller inomhus).

Tanken med sommaraktiviteten var att skapa en mötesplats för unga vuxna cancerberörda. En fristad i en lugn miljö tillsammans med andra unga vuxna som vet hur det är att på olika sätt leva med eller nära cancer. Trycket på att vara med var stort och platserna tog slut på mindre än ett dygn!

För att läsa mer om förra årets sommaraktivitet, se s. 22-23 i 2016 års verksamhetsberättelse här under:

 

Tre personer paddlar kanot.
Personer står på en gräsmatta och har ett yogapass.
Personer sitter runt ett bord och målar.
Personer sitter runt ett bord.

Intresseanmälan 2017

Läs mer

Information om sommaraktiviteten 2017

Läs mer

Verksamhetsberättelsens fram- och baksida.

Verksamhetsberättelse 2016

Läs mer