Sommaraktiviteter

Cancer tar aldrig semester. Men vi vill ge unga vuxna cancerberörda en möjlighet att ta ledigt från cancern. I alla fall för en dag. Därför anordnar vi varje sommar olika aktiviteter för våra medlemmar.

Sommar är den tid på året då påminnelsen om hur det är och hur det har varit ofta blir som starkast. Påminnelsen om att det inte går att ta sommarlov mitt i ett livsviktigt behandlingsschema. Att besked och undersökningar inte går att skynda på när vårdpersonalen ska få gå på välbehövlig semester. Att sorg och saknad inte försvinner av ljumma vindar, kalla bad och ljusa nätter.

Behovet av att träffa andra som är eller har varit i liknande situation, att få umgås och prata om annat en stund, försvinner inte för att solen skiner. Tvärtom kan behovet öka under sommaren eftersom vårdpersonal, kuratorer, psykologer och andra som annars kan lindra det tunga är lediga.

Varje sommar anordnar vi därför aktiviteter för våra medlemmar så att de kan få ledigt från cancern, i alla fall för en stund. Ung Cancer står för alla kostnader och både drabbad- och närståendemedlemmar är välkomna att vara med.

Sommaraktiviteten 2017

2017 så samlade vi 90 medlemmar från landets alla hörn för en helg på Nynäsgården utanför Stockholm. Under helgen kunde deltagarna välja mellan flera olika aktiviteter. Självklart fanns också alternativet att inte välja några aktiviteter alls. Vi hade med oss spel, filtar och målarböcker för de som hellre ville hänga utomhus (eller inomhus).

Tanken med sommaraktiviteten var att skapa en mötesplats för unga vuxna cancerberörda. En fristad i en lugn miljö tillsammans med andra unga vuxna som vet hur det är att på olika sätt leva med eller nära cancer. Trycket på att vara med var stort och platserna tog slut på mindre än ett dygn!

 

Tre personer paddlar kanot.
Personer står på en gräsmatta och har ett yogapass.
Personer sitter runt ett bord och målar.
Personer sitter runt ett bord.