Spaanläggningar

Här kan du läsa om de spaanläggningar du kan välja mellan när du söker spavistelse i ditt rehabiliteringsstipendium. Du kan söka stipendium för vilken spaanläggning du vill. Ung Cancer står även för resekostnaden till den spaanläggning som du bor närmast geografiskt.

Två träd.

Ung Cancer har avtal med fyra olika spaanläggningar utspridda över Sverige:
– Ystad
– Göteborg
– Stockholm
– Sundsvall

Som medlem i Ung Cancer kan du söka stipendium till vilket som helst av dessa anläggningar. Du kan välja att åka dit själv eller ta med dig en vän. Ung Cancer står för resan för dig och din vän till det spa som är närmast dig geografiskt. Dock inte för kostnader för lokaltrafik i den stad som spa-anläggningen ligger i.

Stipendiet kan beviljas en gång på kalenderår och medlem Medlemmar som tidigare har beviljats spavistelser två gånger eller fler kan dock inte beviljas ytterligare spavistelser.

I alla spavistelser ingår det:
Övernattning (en natt), middag, frukost och inträde till spat.
Till alla måltider ingår vatten som dryck. Eventuella spabehandlingar, annan dryck eller andra kostnader utöver det som ingår i paketet.

Tänk på att ange speciella behov när ni bokar spavistelse hos respektive spa. Yasuragi har exempelvis en del rum inredda i japansk stil med säng direkt på golvet.

Ystad Saltsjöbad, Ystad
Ystad Satsjöbad är ett hotell, spa och konferensanläggning som funnits i 110 år. Beläget på Österlen, 25 minuter från Sturups flygplats och precis vid kusten, erbjuder Ystad Saltsjöbad uppvärmd inomhuspool, jacuzzi, ångbastu/torrbastu, relaxavdelning och varma källor utomhus. Du har tillgång till gym och aktivitetspass. Sommartid går det även att bada i den uppvärmda utomhuspoolen.

Sankt Jörgen Park Resort, Göteborg
Sankt Jörgen Park Resort i Göteborg är en country club med hotell, restaurang, konferens, 18-håls golfbana, golfakademi, sportclub och spa. Resorten ligger på Hisingen, mitt emellan Göteborgs centralstation och Gothenburg City Airport. Resortens spaanläggning erbjuder varma, svala och kalla källor, upplevelsepool med massagezoner, tropiska duschar, eldrum, MuViCure med vackra naturfilmer, bastur med skiftande temperaturer och dofter och mycket mer. Resorten har även ett gym och erbjuder yogapass.

Yasuragi Hasseludden, Stockholm

OBS! Yasuragi håller stängt för renovering mellan 1 maj och 30 september 2017. Ett alternativ till Yasuragi kommer att erbjudas för alla stipendiater som tänkt besöka Yasuragi under denna tiden. mer information kommer. Vid frågor maila stipendium@ungcancer.se

Yasuragi i Saltsjö-Boo erbjuder bland annat spabehandlingar, yoga, meditation, mindfullness, ljusterapi och infraröd värmebehandling. Direkt vid din ankomst får du en yukata, en bomullsrock, som du bär med dig under hela din vistelse; i det japanska badet, under aktiviteter och behandlingar samt när du äter dina måltider. På Yasuragi genomgår du en tvagningsritual, där du sitter på en pall och tvättar dig, vilket brukar innebära en lugn stund som gästerna finner rogivande. Efter ritualen väntar varma källor ute under tallarna, bastu med utsikt och tillhörande kallpool. Vid inomhuspoolen finns vilostolar och ett tehus.

Södra Berget Hotell & Resort, Sundsvall
Hotellet är beläget ca 3 kilometer från Sundsvalls centrum med en milsvid utsikt över Sundsvall, havet, berg och dalar. På Spa Vida Vyer, 300 meter över havet, finns turkisk/romersk ångbastu, japansk tvagning, torrbastu, bad i kall- och varmpool, bubbelpool och terrasspool. Du har även fri tillgång till gymmet.