Spaanläggningar

Här kan du läsa om de spaanläggningar du kan välja mellan när du söker spavistelse i ditt rehabiliteringsstipendium. Du kan söka stipendium för vilken spaanläggning du vill – var i landet du bor har ingen betydelse. Observera dock att Ung Cancer endast står för resekostnaden till den spaanläggning du bor närmast.

Två träd.

Alla medlemmar kan beviljas maximalt en spavistelse varje år. Du kan söka för att vara borta en eller två nätter och om du vill ta med dig en person på vistelsen.

Ung Cancer har avtal med fyra olika spaanläggningar utspridda över Sverige.
– Ystad
– Göteborg
– Stockholm
– Sundsvall

Du kan söka stipendium till vilket som helst av dessa anläggningar. Ung Cancer står för resan för dig och din närstående till det spa som är närmast dig geografiskt.

I vistelserna ingår:
1 natt: middag, övernattning, frukost och inträde till spat.
2 nätter: 2 x middag, övernattning, 2 x frukost, en lunch och inträde till spat.
Till alla måltider ingår vatten som dryck. Eventuella spabehandlingar, annan dryck eller andra kostnader utöver det som ingår i paketet bekostas inte av stipendiet.

Ystad Saltsjöbad, Ystad
Ystad Satsjöbad är ett hotell, spa och konferensanläggning som funnits i 110 år. Beläget på Österlen, 25 minuter från Sturups flygplats och precis vid kusten, erbjuder Ystad Saltsjöbad uppvärmd inomhuspool, jacuzzi, ångbastu/torrbastu, relaxavdelning och varma källor utomhus. Du har tillgång till gym och aktivitetspass. Sommartid går det även att bada i den uppvärmda utomhuspoolen.

Sankt Jörgen Park Resort, Göteborg
Sankt Jörgen Park Resort i Göteborg är en country club med hotell, restaurang, konferens, 18-håls golfbana, golfakademi, sportclub och spa. Resorten ligger på Hisingen, mitt emellan Göteborgs centralstation och Gothenburg City Airport. Resortens spaanläggning erbjuder varma, svala och kalla källor, upplevelsepool med massagezoner, tropiska duschar, eldrum, MuViCure med vackra naturfilmer, bastur med skiftande temperaturer och dofter och mycket mer. Resorten har även ett gym och erbjuder yogapass.

Yasuragi Hasseludden, Stockholm
Yasuragi i Saltsjö-Boo erbjuder bland annat spabehandlingar, yoga, meditation, mindfullness, ljusterapi och infraröd värmebehandling. Direkt vid din ankomst får du en yukata, en bomullsrock, som du bär med dig under hela din vistelse; i det japanska badet, under aktiviteter och behandlingar samt när du äter dina måltider. På Yasuragi genomgår du en tvagningsritual, där du sitter på en pall och tvättar dig, vilket brukar innebära en lugn stund som gästerna finner rogivande. Efter ritualen väntar varma källor ute under tallarna, bastu med utsikt och tillhörande kallpool. Vid inomhuspoolen finns vilostolar och ett tehus.

Södra Berget Hotell & Resort, Sundsvall
Hotellet är beläget ca 3 kilometer från Sundsvalls centrum med en milsvid utsikt över Sundsvall, havet, berg och dalar. På Spa Vida Vyer, 300 meter över havet, finns turkisk/romersk ångbastu, japansk tvagning, torrbastu, bad i kall- och varmpool, bubbelpool och terrasspool. Du har även fri tillgång till gymmet.