Stipendium för rehabilitering

Stipendiet finns till för att alla våra medlemmar ska få stöd i sin rehabilitering. Vi vill undersöka och bredda begreppet och låter därför dig själv motivera vad som är rehabilitering för dig. Du kan få stipendiet två gånger under ett kalenderår.

En person är fotograferad i utomhusmiljö och man ser endast magpartiet och halva benen. Personen har på sig träningskläder och på shortsen står det "Fuck Cancer".

Stipendiet vänder sig till dig som

  • Är medlem i Ung Cancer och har behov av att förbättra din fysiska och psykiska hälsa på grund cancer.

Syfte & användning

Syftet är att stipendiet ska kunna ge stöd för rehabilitering för samtliga medlemmar i organisationen. Både de som själv har eller har haft cancer eller är närstående till någon som har eller har haft cancer är välkomna att söka. Medlemmar ska själva definiera vad de själva skulle vilja ha för rehabilitering i form av en aktivitet. Det kan vara psykisk eller fysisk.

Det kan till exempel röra sig om ridlektioner, medlemskap på gym, kurser i måleri eller samtal med psykolog. Du kan också välja att söka stipendiemedel för något av Ung Cancers rehabiliteringspaket: Samtalsstöd hos Psykologpartners som har mottagningar runt om i landet eller en spavistelse med någon av de spaanläggningar Ung Cancer har samarbete med.  Observera att Ung Cancer endast står för resan till det spa som den sökande bor närmast. Du kan söka vistelse på vilket spa du vill, men får i så fall själv bekosta resan.

Hur gör jag för att söka som drabbadmedlem?

Du måste vara medlem i Ung Cancer för att kunna få stipendiet. Om du är drabbadmedlem skickar du in en ansökan (med alla fem sidor ifyllda) och ditt senaste läkarintyg/utlåtande om diagnos eller journalkopia, som beskriver din cancerdiagnos. Ansökningarna kan skickas in när som helst under året.

Hur gör jag för att söka som närståendemedlem?

Om du är närståendemedlem skickar du in en ansökan (med alla fem sidor ifyllda). Du behöver också skicka in ETT av följande alternativ beroende på hur situationen ser ut för just dig. Om du…
…själv har besvär kopplat till en närståendes cancer:
Vi godkänner blanketter som beskriver ”besvär som närstående”. Besvären behöver vara direkt eller indirekt kopplade till din närståendes cancer, och det behöver förklaras på utlåtandet.
…har tillgång till cancerdrabbades läkarintyg:
Du också välja att skicka in ett läkarintyg som gäller för den person som du är närstående till, som har cancer. Be personen att signera och godkänna att du använder hens intyg.
…är närstående till en familjemedlem som har dött:
Om din närstående är en familjemedlem som inte längre lever kan du beställa ett dödsfallsintyg från Skatteverket som styrker att personen är avliden. Var då noga med att förklara hur din närstående gick bort eftersom det inte står i själva dödsfallsintyget. Det går även bra att använda ett intyg från den avlidnes senaste behandling/läkarbesök, om intyget stärker din relation med den närstående.
…är närstående till någon som avlidit, som inte var en familjemedlem:
Om din närstående är en person du inte är nära släkt med, och som inte längre lever, så kommer er relation inte att styrkas av personens dödsfallsintyg. Om det är möjligt att din närståendes familj kan intyga er relation genom att signera och godkänna att du använder dödsfallsintyget eller en journalkopia så är det ett alternativ.

Skicka din ansökan till:
Ung Cancer
Norra Allégatan 7
413 01 Göteborg
Märk kuvertet med ”Stipendium”.

Om du vill veta mer om våra stipendium är du varmt välkommen att kontakta oss på stipendium@ungcancer.se eller ringa 031-75 77 111.

Jag hade det väldigt tufft i somras efter min behandling. Jag fick chans att skämma bort mig och min sambo med något vi aldrig hade haft råd med själva eftersom vi pluggar båda två. Vi fick två dagar på ett spa med helt fantastisk mat som stipendium från Ung Cancer.

Två personer sitter vid ett bord och fyller i ett formulär.

Ansökningsblankett

Läs mer

Utlåtande diagnos

Läs mer

Två personer fyller i blanketter.

Aktuella besvär

Läs mer

Två träd.

Spaanläggningar

Läs mer

En person fyller i en blankett

Frågor & svar

Läs mer