Kan jag bli medlem?

Är du mellan 16 och 30 år och har eller har haft cancer eller är närstående till någon som är eller har varit sjuk? Då är du varmt välkommen som medlem i Ung Cancer. Det är helt gratis.

Personer sitter och umgås.

Oavsett om det är du själv eller en närstående som har drabbats av cancer kan du få stöd från Ung Cancer. Det spelar ingen roll om du själv eller din närstående är sjuka nu eller om det var för flera år sedan, eller vad ni har för relation. Du är lika välkommen oavsett.

Du kan bli medlem från och med det år du fyller 16 år till och med det år du fyller 30. Sedan kan du fortsätta vara medlem till och med det år du fyller 35. När du blir medlem så gäller ditt medlemskap till och med året du fyller 35 år eller tills du själv väljer att avsluta medlemskapet.

Vad innebär det att vara medlem?

Att vara medlem i Ung Cancer kostar ingenting och du väljer själv hur aktiv du vill vara som medlem och vilka delar av vårt utbud du vill ta del av.

Som medlem kan du träffa och komma i kontakt med andra unga vuxna med liknande erfarenheter som du själv. Du kan få en samtalsvän, prata med andra över nätet, eller träffas genom Ung Cancers medlemsträffar och event. Vi anordnar också rehabiliteringsläger, en stor festival och massor av andra aktiviteter för medlemmarna.

Som medlem kan du också söka stipendium från Ung Cancer. Du kan ansöka om ekonomiskt stöd om du är sjuk och har svårt att få ihop vardagen ekonomiskt. Du kan också få stöd för att ägna dig åt den rehabilitering som du anser dig behöva eller för att prata med en psykolog. För att nämna några exempel.

Mina sidor

Uppe till höger här på webplatsen finns en flik som heter Logga in. När du har godkänts som medlem i Ung Cancer, skickar vi inloggningsuppgifter. När du loggar in kommer du till Mina sidor där du har tillgång till ett slutet forum, UC Snacka. Här kan du prata och diskutera med andra medlemmar och själv välja vilka ämnen du vill läsa eller prata om. På Mina sidor samlar vi också detaljinformation om Ung Cancers event och här kan du hitta samtalsvänner.

Du bestämmer

Du väljer själv hur aktiv du vill vara som medlem. Kanske vill du vara med på våra event eller söka stipendium? Eller läsa om vad andra har gått igenom och har för erfarenheter? Eller också vill du inte göra någonting alls. Det är helt upp till dig. Att vara medlem i Ung Cancer kostar ingenting och vi ställer inga krav. Du kan närsomhelst avsluta ditt medlemskap genom att maila medlem@ungcancer.se

Välkommen precis som du är.

Även om du inte kan bli medlem i Ung Cancer, så är du varmt välkommen att ta del av vårt informationsmaterial. Under fliken Cancerkunskap har vi samlat information om cancer, behandlingar och förklaringar på vad olika ord och begrepp betyder.