stöd oss

Skrivet: 30 maj, 2017

Fler givare behövs till Tobiasregistret

Varje dag drabbas någon i Sverige av en livshotande sjukdom som kan behandlas med blodstamceller, leukemi är en av dem. Blodstamceller kan alltså rädda liv, men då krävs det att man hittar rätt givare.
Ungefär en fjärdedel av alla som behöver en stamcellstransplantation kan få sina nya stamceller av en familjemedlem. För de som inte kan det, krävs det att många är beredda att ställa upp, så att alla som behöver kan hitta en lämplig givare. Ju fler potentiella givare som finns att välja på, desto större chans att hitta en som passar helt enkelt. Och det är här som Tobiasregistret kommer in i bilden.
I deras register finns tiotusentals potentiella givare av blodstamceller. Det är personer som har anmält sig och gått med och det är hit, och till liknande register i resten av världen, som sjukvården vänder sig när någon behöver en transplantation av blodstamceller.
Men alla som behöver hittar inte någon lämplig givare. Därför behöver fler gå med i Tobiasregistret. Det tar bara några minuter, men kan vara ett helt liv.
Just nu kör Tobiasregistret en kampanj som går ut på att fler ska gå med och vi vill såklart göra vad vi kan för att hjälpa till!
Alla kan inte ge blodstamceller, men tillsammans kan vi sprida ordet så att fler vet om att möjligheten finns. Just nu söker Tobiasregistret särskilt efter killar under 30 år i registret.
Klicka här för att läsa mer om Tobiasregistret, vad det innebär att bli givare och hur man gör.


Liknande inlägg

Ung Cancer söker två medlemmar till projekt i Stockholm

Sedan juni månad har Ung Cancer tillsammans med Innovationsplatsen på Karolinska Universitetssjukhuset arbetat med att förbättra sjukvården för tonåringar och...

Läs mer
Ung vuxen

Cancervården utvecklas tillsammans med unga cancerberörda

Hur kan vi förbättra sjukvården och livet för tonåringar och unga vuxna med cancerdiagnos? Tillsammans med Karolinska Universitetssjukhuset är Ung...

Läs mer
Cancerkunskap

Ung Cancer söker nya medlemsföreläsare!

Att informera om hur det är att leva med eller nära cancer är en stor del av Ung Cancers uppdrag...

Läs mer
Ung vuxen

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer