stöd oss

Skrivet: 30 maj, 2017

Fler givare behövs till Tobiasregistret

Varje dag drabbas någon i Sverige av en livshotande sjukdom som kan behandlas med blodstamceller, leukemi är en av dem. Blodstamceller kan alltså rädda liv, men då krävs det att man hittar rätt givare.
Ungefär en fjärdedel av alla som behöver en stamcellstransplantation kan få sina nya stamceller av en familjemedlem. För de som inte kan det, krävs det att många är beredda att ställa upp, så att alla som behöver kan hitta en lämplig givare. Ju fler potentiella givare som finns att välja på, desto större chans att hitta en som passar helt enkelt. Och det är här som Tobiasregistret kommer in i bilden.
I deras register finns tiotusentals potentiella givare av blodstamceller. Det är personer som har anmält sig och gått med och det är hit, och till liknande register i resten av världen, som sjukvården vänder sig när någon behöver en transplantation av blodstamceller.
Men alla som behöver hittar inte någon lämplig givare. Därför behöver fler gå med i Tobiasregistret. Det tar bara några minuter, men kan vara ett helt liv.
Just nu kör Tobiasregistret en kampanj som går ut på att fler ska gå med och vi vill såklart göra vad vi kan för att hjälpa till!
Alla kan inte ge blodstamceller, men tillsammans kan vi sprida ordet så att fler vet om att möjligheten finns. Just nu söker Tobiasregistret särskilt efter killar under 30 år i registret.
Klicka här för att läsa mer om Tobiasregistret, vad det innebär att bli givare och hur man gör.

Vill du få stöd?

Vi finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer.

Läs mer här om hur du kan få stöd!

Liknande inlägg

“Mitt liv hade kunnat se annorlunda ut om vården gjort som de skulle från början”

Att cancern upptäcks i tid kan vara avgörande för att överleva. Trots det vittnar flera av våra cancerdrabbade medlemmar om...

Läs mer
Påverkansarbete

“Kommer jag kunna få barn?” – det är dags att prata om fertilitet och cancer

När du får ett cancerbesked är det sällan fertiliteten det första du oroar dig över. Men operationer och tunga cancerbehandlingar...

Läs mer
Cancerkunskap

Var med och skriv under på Ung Cancers namninsamling

Nu behöver vi er hjälp att visa hur viktigt det är att en förändring sker inom Försäkringskassan. Ung Cancer har...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva