stöd oss

Skrivet: 5 juni, 2017

"Filmen ska fungera som en frizon"

Bild från filmen. En patient sitter i rullstol och håller en annan person i handen.

Ur filmen ”Drömmarnas värld”.


– Det handlar om känslan av att vilja fly från sin kropp och byta ut den och hur det är att känna sig frisk i huvudet, men ändå sviken av sin kropp, säger Jean-Claude.
Jean-Claude var åtta år när hans tvillingbror fick sin cancerdiagnos. En stor del av barndomen och tonåren tillbringade de på olika sjukhus i Stockholm där de kom i kontakt med andra cancerdrabbade barn och unga vuxna.
– Under alla dessa år märkte vi en gemenskap mellan dessa patienter. De såg sig själva som friska, i deras huvuden var de friska, kroppen var det enda som inte fungerade och som svek dem, säger Jean-Claude.
Ur dessa tankar föddes idén om att göra en film, en idé som Jean-Claude gjorde till verklighet strax efter att hans bror dog för sju år sedan. Filmen ”Drömmarnas värld” är en kortfilm, baserad på Jean-Claudes och hans brors egna erfarenheter och tankar.
I centrum står Peter, en ung vuxen som har en obotlig hjärntumör och vet att han inte har långt kvar. Han söker stöd och trygghet i drömmarna och flyr tillbaka i tiden för att en sista gång få känna hur det är att leva utan att vara sjuk. I drömmarna är han hel igen, men präglas av det förflutna.
– Målet med ”Drömmarnas värld” är både praktiskt och filosofiskt. Vi vill att filmen ska fungera som en frizon, men också få oss att reflektera över vår relation till det som befinner sig utanför drömmarna, säger Jean-Claude.
Arbetet med filmen har pågått i fem år och är ännu inte klart. Klicka här för att läsa mer om filmen och om vilka möjligheter det finns att själv engagera sig.

Bild på Jean-Claude

Jean-Claude Boeke


Personer kramas under inspelningen.

Från inspelningen av ”Drömmarnas värld”

Vill du få stöd?

Vi finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer.

Läs mer här om hur du kan få stöd!

Liknande inlägg

Var med och skriv under på Ung Cancers namninsamling

Nu behöver vi er hjälp att visa hur viktigt det är att en förändring sker inom Försäkringskassan. Ung Cancer har...

Läs mer
Påverkansarbete

Ung Cancer släpper ny rapport om Försäkringskassan

Nu vittnar 100 unga vuxna cancerdrabbade och närstående om att stödet från Försäkringskassan är katastrofalt. Organisationen Ung Cancer kräver att...

Läs mer
Påverkansarbete

För dyrt att drabbas av cancer

”Det går att skriva en hel roman om hur det krävs att vara frisk för att ha råd att vara...

Läs mer
Cancerkunskap

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva