stöd oss

Skrivet: 21 april, 2017

Det här gör Ung Cancer 2017

Den 19 mars var det dags för Ung Cancers årliga årsmöte. Ung Cancer är en medlemsstyrd organisation, vilket betyder att det är medlemmarna som på årsmötet bestämmer vad vi ska göra och vad vi ska prioritera under året. Under årsmötet fick de medlemmar som var på plats därför rösta fram en ny styrelse och även budget och verksamhetsplan för 2017. Du kan klicka här för att läsa mer om vilka som numera sitter i styrelsen.
Så vad kommer då Ung Cancer göra under 2017? Jo, det här!
April: Kampanjen Kolla Bollarna
Hela månaden uppmärksammar vi att testikelcancer är den vanligaste cancerformen bland unga vuxna och hur viktigt det är att själv undersöka sina testiklar regelbundet. Klicka här för att läsa mer.
April: Rehabiliteringsläger
20-23 april tar vi med 20 medlemmar till Brännö i Göteborgs skärgård för att tillsammans med psykologer från Psykologpartners arbeta med verktyg för att finna våra egna, unika värden i livet och att våga ta konkreta steg i den riktningen. Klicka här för att läsa mer.
Maj: GöteborgsVarvet
I maj är Ung Cancer återigen välgörenhetspartners till GöteborgsVarvet. Under 2016 sprang nästan 1000 löpare till förmån för Ung Cancer. Vi hoppas förstås att så många som möjligt väljer att springa för oss även i år och därmed bidrar till att vi kan ge mer stöd. Klicka här för att läsa mer.
Juni: Rekrytering av medlemsträffsansvariga
Ung Cancer har för tillfället medlemsträffar i 15 olika städer. Men vi vill finnas på fler platser! I vår påbörjar vi därför arbetet med att hitta medlemmar som vill hjälpa till att skapa fler mötesplatser till hösten. Klicka här för att läsa mer.
Juli: Almedalen
Ung Cancer vill förändra vården och göra den bättre anpassad till unga vuxna cancerberördas behov. Och det är precis vad vi kommer åka till Almedalen för att göra. Just nu pågår arbetet inför detta för fullt, så håll utkik!
Juli: Sommaraktivitet
Cancer tar aldrig semester, men vi vill ge unga vuxna cancerberörda en möjlighet att ta ledigt från cancern. I alla fall för en helg. Därför bjuder vi den 1-2 juli in 100 medlemmar att åka till Nynäshamn för en helg tillsammans. Intresseanmälan öppnar 24 april. Klicka här för att läsa mer.
November: Ung Cancer Festival
Helgen den 3-5 november är det dags för Ung Cancer Festival 2017! Vi kommer att hålla till på Malmö Live precis som i fjol. Ung Cancer Festival är en av världens största mötesplatser för unga vuxna cancerberörda. Sist var vi nästan 400 personer som skapade en magisk helg tillsammans. Klicka här för att läsa mer.
November: Ung Cancer Forum
Ung Cancer Forum är ett panelsamtal där medlemmar och andra experter träffas för att förändra och skapa bättre förutsättningar för unga vuxna cancerberörda. I fjol handlade samtalet om sex, normer och cancer. I år kommer vi ha ett nytt tema. Vi återkommer med innehåll för samtalet, men kan redan nu meddela att det kommer hållas i samband med Ung Cancer Festival i november. Klicka här för att läsa mer.
December: Medlemsföreläsare
I december kommer vi att utbilda medlemmar som under 2018 ska föreläsa på skolor och sjukhus. Föreläsningarna kommer att handla om medlemmarnas egna upplevelser och om Ung Cancers arbete. Klicka här för att läsa mer.

HÄR KOMMER EN ÖVERSIKT AV DET VI KOMMER JOBBA MED LÖPANDE UNDER ÅRET:

Ung Cancer i vården
Under 2017 kommer vi att fokusera särskilt på två delar i vården. Vi har dels tagit fram informationspaket som kommer att delas ut till vården för att informera unga vuxna cancerberörda om att Ung Cancer finns och vilka typer av stöd vi kan erbjuda. Vi arbetar också vidare för att fler sjukhus ska införa aktivitetskoordinatorer likt tjänsten som har funnits på Sahlgrenska. Klicka här för att läsa mer.
UC Fråga
I slutet av 2016 lanserades funktionen UC Fråga på ungcancer.se. Det innebär att medlemmar med jämna mellanrum får chansen att ställa sina frågor till experter inom områden de själva har efterfrågat. Klicka här för att läsa mer.
Medlemsservice
Är du ung vuxen cancerberörd och har frågor om Ung Cancers verksamhet? Eller har du kanske frågor som rör myndigheter, försäkringar eller andra saker som kan vara kluriga? Då är du alltid välkommen att höra av dig till våra medlemskoordinatorer Erik och Ante, som du når på erik@ungcancer.se och ante@ungcancer.se.
Stipendium
Ung Cancer fortsätter att dela ut stipendium för rehabilitering och stipendium för allmänt ekonomiskt stöd. Stipendierna finns för att ge unga vuxna cancerberörda möjligheten att klara av vardagen ekonomiskt och må så bra som möjligt. Klicka här för att läsa mer.
UC Snacka
UC Snacka är ett forum på ungcancer.se där du som medlem i Ung Cancer kan prata om behandlingar, känslor, tankar och tips med andra unga vuxna cancerdrabbade och närstående. Forumet lanserades hösten 2016 och ska underlätta för medlemmar att stötta, tipsa och hjälpa varandra i olika situationer. Klicka här för att läsa mer.
Pärldagar
Varje månad arrangerar vi pärldagar i olika delar av landet. Vårterminens städer är Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö. Då är alla välkomna att pärla! Det finns ingen åldersgräns – det är bara att ta med sig familjen, vännerna, grannen, chefen eller kollegorna och komma förbi. På pärldagarna tillverkar vi Fuck Cancer-armbanden som sedan säljs i Ung Cancers webshop. Klicka här för att läsa mer.

Vill du få stöd?

Vi finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer.

Läs mer här om hur du kan få stöd!

Liknande inlägg

Ung Cancer satsar på påverkansarbete i höst

Sommaren går mot sitt slut, och Ung Cancer laddar inför en höst med stort fokus på påverkansarbete. Therese Leijon, generalsekreterare...

Läs mer
Påverkansarbete

Lina deltog i Träning på dina villkor 2023 – ”Helt magiskt”

“Det har startat en process till ett hälsosammare liv och visat att jag visst kan träna” I våras var det...

Läs mer
Få stöd

“Mitt liv hade kunnat se annorlunda ut om vården gjort som de skulle från början”

Att cancern upptäcks i tid kan vara avgörande för att överleva. Trots det vittnar flera av våra cancerdrabbade medlemmar om...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva