Cancer tar aldrig semester

Cancer tar aldrig semester. Inte för en dag. Med vår sommarkampanj ville vi påminna om att det inte går att ta sommarlov från sjukdom, oro, sorg eller saknad.

Sommar är den tid på året då påminnelsen om hur det är och hur det har varit ofta blir som starkast. Påminnelsen om att det inte går att ta sommarlov mitt i ett livsviktigt behandlingsschema. Att besked och undersökningar inte går att skynda på när vårdpersonalen ska få gå på välbehövlig semester. Att sorg och saknad inte försvinner av ljumma vindar, kalla bad och ljusa nätter. Behovet av att träffa andra som är eller har varit i liknande situation, att få umgås och prata om annat en stund, försvinner inte för att solen skiner. Tvärtom kan behovet öka under sommaren eftersom vårdpersonal, kuratorer, psykologer och andra som annars kan lindra det tunga är lediga. Cancern däremot tar aldrig semester. Inte för en dag.

Under juli 2016 drev vi därför kampanjen #cancertaraldrigsemester i våra sociala medier, för att både uppmärksamma alla dem som lever med eller nära cancer även under semestertider, och att påminna om att vårt arbete pågår oavsett årstid. Med hjälp av olika berättelser från medlemmar och om vår verksamhet var syftet att sprida gemenskap till alla dem som på olika sätt är cancerberörda.