stöd oss

Skrivet: 19 april, 2017

Behovet av rehabilitering kommer att öka

I den årliga rapporten menar Cancerfonden att det därför kommer krävas att specialistvård och primärvård samarbetar mer och att vi har vårdprocesser som tar hänsyn till biverkningar av cancern som kommer både kort efter att man avslutat sin behandling och senare i livet.
Även om det såklart är superbra att allt fler överlever cancern, så innebär det alltså också en stor utmaning för samhället.
Vi vet att både cancerbesked och behandlingar kan sätta djupa spår – fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt. Och att detta ofta hamnar lite i skymundan när fokus ligger på det rent medicinska – att bota cancern.
Vi på Ung Cancer arbetar därför mycket med just rehabilitering – och att låta våra medlemmar själva definiera vad som är rehabilitering för var och en. Vi har till exempel rehabiliteringsläger och rehabiliteringsstipendium som alla medlemmar, drabbade och närstående, är välkomna att söka. Klicka här för att läsa mer.
Klicka här om du vill läsa mer i Cancerfondsrapporten om just rehabilitering.
Och klicka här om du vill läsa rapporten i sin helhet.
 
 


Liknande inlägg

Om Ung Cancer och covid-19

Varje dag året om finns Ung Cancer för unga vuxna cancerberörda i hela landet. Ung Cancer erbjuder mötesplatser, rehabilitering och...

Läs mer
Ung Cancer

Men när får jag ligga igen? – därför pratar Ung Cancer om sex

Sex och cancer. Två ord som befinner sig långt ifrån varandra i de flestas värld. Men efter ett cancerbesked tvingas...

Läs mer
Kampanj

Ung Cancer söker två medlemmar till projekt i Stockholm

Sedan juni månad har Ung Cancer tillsammans med Innovationsplatsen på Karolinska Universitetssjukhuset arbetat med att förbättra sjukvården för tonåringar och...

Läs mer
Ung vuxen

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer