stöd oss

Skrivet: 26 mars, 2017

"Allt blir lite lättare om vi pratar om det"

”Nästan två år efter att min pappa gått bort var jag fortfarande fast i tanken att jag kunde ta mig igenom sorgen på egen hand. Jag undrade varför inte känslorna släppte och varför jag inte gick vidare. Skrämmande nog höll sorgen på att ta över min vardag och till slut nådde jag bristningsgränsen. Livsglädjen försvann i sorgen, men vändpunkten kom när jag började sätta ord på mina känslor och berätta för andra vad jag varit med om. Det var då som sorgen kom att bli lättare och lättare.”
Vår medlem Arvid Nygård Gustafsson har skrivit en fin text om sorgen efter sin pappa och hur den blev lättare att hantera när han började prata om den.
Klicka här för att läsa hela Arvids text.
Orden, erfarenheterna och upplevelserna som våra medlemmar bär på är det viktigaste vi har. Därför arbetar vi alltid med att få ut så många av våra medlemmars röster som möjligt. Här på hemsidan har vi samlat flera av våra medlemmars bloggar och egna berättelser. Dem hittar du under fliken cancerkunskap. Vi delar också många berättelser på Facebook och Instagram. Ni hittar oss under namnet @ungcancer.
Fortsätt att dela med er så sprider vi både cancerkunskap och värme till så många fler. <3


Liknande inlägg

Lina Asadi har designat 2021 års Fuck Cancer-armband

Fuck Cancer-armbandet representerar de unga vuxnas röst och alla de känslor ett cancerbesked för med sig. I år är det...

Läs mer
Jag vill bidra

Markus familj skänker pengar till Ung Cancer i hans minne

Markus var en omtyckt kille på väg att ta steget ut i vuxenlivet. Han hade goda framtidsutsikter och drömmar om...

Läs mer
Jag vill bidra

När livet kommer emellan

När Lisa Stålstierna fick beskedet att hon hade cancer var det som att hennes värld stannade upp. “Jag fick mitt...

Läs mer
Ung vuxen

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer